Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Papaya péče o rostlinky-rozsazení

Od: misa7 odpovědí: 2 změna:
Ahojda před měsícem jsem zasadila několik papaya a několik jich vyrostlo . Ale nevim jak postupovat dál mam je rozsadit? A jak hluboko sázet? Teď jsou ve skleníčku ale zdají se mi nějak vytáhlé mam je tam nechat?
Papaya péče o rostlinky-rozsazení

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

martheczka*
hodnocení

1x

Toto jsem našla na internetu od jiných pěstitelů - třeba to pomůže:

Rada jak úspěšně pěstovat papáju

Byl jsem také zčínající , a mnoho papáj mi uhynulo , vždy zežloutly a opadaly listy , byl jsem bezradný a tak jsem začal zkoušet různé metody a zjistil jsem že pro papáju je nejkritičtějších asi prvních pět lístků , které vyraší , poté už je to jen procházka růžovým sadem , vypěstoval jsem rostlinky , vždy jsem dal dvě semínka do jednoho kelímku , když vyrašily dal jsem je do malého pařeniště na okně a denně jsem je rosil , ne zaléval , jen rosil , když už měli asi čtyři lístečky začali uvadat , a proto jsem je dal ven do pařeniště , byl přelom května - června a nechal jsem je pod pařeništním oknem , nikdy je nezalévám pouze rosím hlínu v květináči a zelévám hodně půdu v pařeništi , aby se s každým výsvitem sluníčka okno pořádně zapařilo a půda prohřála. Nejen že mám krásně vzrostlé a bujně rostoucí stromečky , ale díky chladným letním večerům i otužené rostlinky. Když venku prší tak už se nebojím otevřít okno , aby na rostlinky pršel přírodní déšť. Když jsou silné jako tužka opatrně jsem je přesadil do většího květináče , každou po jednom. Za pár odkvetlých lístků se začnou tvořit krásné vroubkované listy , které jsou ozdobou mého okna. Poslední rada je , vysejte rostlinky začátkem května , protože je hned po zmrzlých mužích dejte ven , papáji jsou krásné vděčné stromečky.

od: kamkam

datum: 11.8.14 - 16:32
titulek:

Re: Rada jak úspěšně pěstovat papáju

Tak to je krásný :) já už jsem taky uspěla, i když je mám asi trochu menší než vy, dala jsem je na balkon někdy začátkem června myslím, když už měli dva lístky, pod potravinovou folii, na dno květináče jsem dala vrstvu kamínků a normálně je zalívám, dokonce jsem byla na začátku července na deset dní pryč a vydržely bez zalívání úplně, ze začátku jsem je i rosila, ale už jen zalévám a folii už jsem asi před měsícem taky sundala. A nedávno jsem je rozsadila, protože rostou jak divý a mají už krásně členitý listy :) takže z mojí zkušenosti můžu říct, že největší problém byl nedostatek světla v bytě, rostlinky se jen vytahovaly a proto brzo zašly

mate59
hodnocení

0x

Rostlinky jsou moc vytáhlé,asi vysoká teplota.Přesaďte je tak hluboko, aby klíčné listy byli těsně nad úrovní zeminy.Dál od topení.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]