Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Popel - hnojí?

Od: edl odpovědí: 13 změna:

Dobrý den

Topíme pouze dřevo, nic jiného. Je možné popel sypat do kompostu, nebo přímo ke stromům? A co do lesa? Bude to hnojit nebo škodit?

Děkuji

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x

Klidně do přírody, vždyť to z ní vzniklo. Pokud je to původní palivo opravdu jen rostlinného původu, opět bude sloužit jako výživné minerály pro další rostliny...

ben®
hodnocení

5x

Dobrý den, něco o tomto hnojivu viz odkaz. Zdravím!

ceska-peleta.cz/...

hodnocení

5x

Nikdy jsem neslyšel o závadnosti popela za dřeva, proto ho dávám do kompostu a do zeminy mnoho let.

Přeji krásný a klidný víkend.

doplněno 08.01.16 08:44:

sypu popel na kompost..

sebod*

Milane, já si ho někdy sypu na hlavu :-D

hodnocení

3x
bit.ly/...
bit.ly/...
bit.ly/...
Několik stránek o prospěšnosti dřevěného popela
doplněno 08.01.16 08:27: Já sypu popel na záhony, ke stromům, do kompostu. A také i dřevěné piliny hrubou vrstvu zarývám do záhonů a kompostu na podzim. I přes rok pohodlím piliny po povrchu. Třeba jako mulčovací.

hodnocení

2x

Už mnoho let sypu popel ze dřeva kolem stromů a klidně i po louce a není s tím sebemenší problém, naopak.

hodnocení

1x

jestli mohu, taky se zeptám, a ten popel Vy co ho sypete na zahonky a tak... to skladujete celou zimu někde a na jaře rozsypete? nebo prostě pokaždé, třeba když je nasněženo tak to sypete na sníh, nebo ho odhrabavate?

díky

P.S. do kompostu asi taky budu sypat jestli to fakt nevadi

sebod*

rotorode (;)). Já jsem sypala průběžně. Nemusela jsem popel nikde skladovat a aspoň jsem se obden prošla po zahradě

jabraka*
hodnocení

1x

Dřevěný popel obsahuje především draslík,velmi dobře přístupný rostlinám.Jen pozor na vysokou alkalitu(potaš),kterou některé rostliny nesnáší.

JABRAKA

take
hodnocení

0x

Také mám nadbytek popela z čistého dřeva. Končí v popelnici, protože prostě nevím co s ním.

rv*
hodnocení

0x

Pokud máte v popelu i nespálené zbytky, třeba časem vytvoříte nejúrodnější půdu na světě. biom.cz/...

hodnocení

0x

Já ho dám mezi maliny a jsou super,,

hodnocení

0x

Dobrý den ano popel může sloužit jako hnojivo díky drahocenným minerálům a látkám obsahuje draslík,vápník a fosfor.Můžete ho skompostovat nebo rovnou posypat zem já většinou dělám že než začně zima poorám pole a posypu to.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]