Nejste přihlášen/a.
Zdravím,zajímalo by mne,proč je někdy v rozkrojeném jablíčku hvězda a někdy křížek.Ovlivňuje to velikost jablka nebo něco už při růstu?(pomineme-li pověru)
Já už jsem za svůj život rozkrájel hromady jablek. Hvězdičky a křížky byly, ale zatím jsem nenarazil na to nejlepší. Ale pevně věřím, že na něj jednou narazím ![]()
Dobrý den, to je milé sonyboj.
Díky. Tak už se pomalu dejte do šlechtění. Manžel je tou vizí též okouzlený,
až je bude krájet do bečky, a pak, na parádní pitíčko se sousedem.
iv. Tak to jsi dopadla jako já. Koupila jsem šest krásných jablíček . Pět mělo nádhernou, přímo výstavní hvězdu
. To moje mělo křížek
. Takže vážení, jestli budu v novém roce nemocná, tak za to může jen a jen ten křížek
. Ale je to fakt zajímavé, ostatních pět u stolu je zdravých, mladých. Já jediná jsem už starší (
) a momentálně mám nějaké zdravotní problémy. Sakra, jak to to jabko mohlo vědět ![]()
Dobrý den, nechci Vám přidávat, ale ten křížek (dle pověry) má být snad přímo smrt. Takže, marodit ani nemusíte - smrt může být i náhlá. Ale jinak je to hezká vánoční tradice (pouze pro drsňáky). Zdravím!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.