Nejste přihlášen/a.
Zdravém všechny, téma jistě stiokrát probírané, mně jde spíše o to co udělat s plodem ananasu po příchodu domů
Mimochodem růžice je košatá, nepolámaná, zdrava.. Plod velký, rovněř zdravý ale ještě ne zcela zralý. A tak přemýšlím zda plod i s růžicí nejprve na nějakou dobu postavit do misky s vodou.a pokusit se nechat dozrát nebo ihned podle z některého notoricky známých způsobů růžici odejmout a zasadit tak či onak.Ocením každý originální a hlavně nadějný nápad. Díky
Důležitý je střed růžice,musí být pevný .Většinou jsou vylomené či nahnilé .Pokud chcete plod konzumovat tak musíte počkat a tu růžici odejmout až když ho budete jíst.Myslím že by to nemělo dlouho trvat než dozraje .Já jsem ho tenkrát kupovala kvůli růžici takže jsem ji uřízla hned.Mám ho doma asi 4-5 let takhle vypěstovaný a zabírá celkem dost místa.
Počkat max 3-4 dny - během té doby se navíc ukáže zda není růžice poškozená podchlazením. Rozhodně nyní nedávat do vody! Pak růžici odebrat, očistit od dužiny, odstranit pár spodních listů (nejspíš tam již budou zárodky kořínků) a postavit na sklenku s vodou. Během pár dnů kořínky vyrazí k vodě - ta se musí měnit! - pozor, kořínky jsou velmi křehké.
No a pak pár lezt pěstovat . Já letos poprvé sklidila a snědla svůj ananas a byl sice malý, ale výborný.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.