Nejste přihlášen/a.
Dobrý den mám jeden dotaz jsem začátečník a koupil jsem si rostliny jménem kalanchoe thyrsiflora,dracena marginata,pryšech nádherný,a schlumbergeru.
Moc vás prosím jak se mám starat o pryšec nádherný (vánoční hvězdu) jak často ji mám zalévat a kde ji mám mít kolikrát za týden.
Jak se mám starat o dracenu marginatu jak často jimám zalévat a může být u okna?
jak často mám zalévat rostlinu jménem kalanchoe thyrsiflora a kde ji mám mít ze spodu mi opadávají listy mám ji v květináči a ty listi leží na keramzitu co jsem k ní nasypal dycky zežloutnou a já ho chytnu a už ho mám v ruce prostě zežloutne a odppadne.
A poslední otázka jak často mám zalévat schlumbergeru (vánoční kaktus) a kde ji mám mít já ji mám u okna a zalévam jednou do týdna.
Jo a ještě něco mám doma kaktus asi půl metru vysoký mám ho po své mamince když si ho koupila byl ještě malý jak se o něj mám starat přes vánoce děkuji všem za radu moc tomu ještě nerozumím
.
Doporučuji napsat Ježíškovi o tuto nebo podobnou knihu neoluxor.cz/...
popřípadě zasurfovat po netu. Názvy rostlin znáte, je zbytečné tady všechno vypisovat, když je to krásně dostupné, jen se to chce trošku snažit.
vánoční hvězdu nepřelévat jinak opadají listy - zalévám 1x týdně málo
dracenu můžete mít na světle ,ale ne v průvanu neotvírat na ni okno zalévám 1x za 10 dní
vánoční kaktus skoro nezalévám pouze pokud vykvete chce mírnou zálivku aby květy chvíli vydržely... jinak přes zimu katusy nezalévám
ta kalanchoe je sukulent tak stačí opravdu mírná zálivka 1x za 14 dní
Co se týká vánoční hvězdy a draceny, tak s Vámi souhlasím,
Vánoční kaktus nechávám po odkvětu až do podzimu v klidu - neměním stanoviště! ale zálivka minimální. Od konce řína nebo začátku listopadu zalévám pravidelně 1x týdně a rosím. Brzy se začne probouzet a nasadí na květy. Kolem poloviny prosince (někdy i dříve) je v plném květu a kvete minimálně 6 týdnů až d měsíce (podle velikosti..a stáří jedince a tím i množství dokvétajících poupat). Pak zálivku opět postupně omezuji a pokud je to nutné, v té době i opatrně přesadím. Vyjmu pokud možno bez potušení celý ba, vložím do květináče o 1 cm většího a obsypu zeminou. K
Maličký vánoční kaktus jsem dostala na jaře a dočetla se, že má rád letnění. Dala jsem ho na plech severního okna. Rostl jako zběsilý. Už nevím, kdy jsem ho schovávala. Nějak v září? V říjnu rozkvetl. Pak odpočíval a minulý týden začal kvést znovu. Je obdivuhodný!
Kalanchoe obsypanou červenými kvítky jsem dostala v září od vnučky s upozorněním, že se musí velice málo zalévat. Že má ráda světlo, ale ne slunko. Kvetla od toho září až do minulého týdne, kdy jsem ji musela odkvetlé květy ostříhat i se stonky. Správně se mají odstraňovat jednotlivé květy. Ale mi rozkvetla a pak odkvetla celá najednou.
Mám pocit, že tazatel kytky utopil. Neusušil, ale utopil.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.