Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, když si ten obrázek zvětším, tak mám dojem, že jde o granule.
Pokud je to hlína, tak zřejmě prošla zažívacím traktem nějakého živočicha.
Ovšem, jakého=? Já bych na zahradu chodil snad raději ozbrojen a po setmění už vůbec. Zdravím!
doplněno 18.12.15 12:11:clayman - za jak dlouho se to tam vytvořilo? To není snad za jednu noc.
doplněno 18.12.15 12:26:clayman - tak to ano. To se zdá "normální". Kdyby to bylo přes noc, tak by to bylo asi mimozemské. No, původce zřejmě vypudí, resp. od jeho činnosti odradí až ta větší zima a na jaře se to uhrabe. Zdá se, že větší škoda na trávníku nevzniká. Já zde mám žížaly ukázněné a hromádky dělají jen po dešti, kulaté a uspořádané i menší. Tedy, pokud jsou původcem na Vaší zahradě žížaly.
Máte krásnou úrovnou zeminu, kterou vám ještě navíc žížaly krásně zkypří a pohnojí. To je v pořádku. A když to ještě mráz v zimě promrzne, máte na jaro krásně zdravou zeminu pro trávník. Všiml jste si, že i některé zapomenuté nevyhrabané listy nejde jen tak jednoduše shrabat, že nějak drží v zemi? Asi si je tam žížaly trošku vtahují a cpou se jimi, stejně jako se živí odumřelými kořínky a přemění je zpět v hlinité krucánky, tedy opět z nich udělají úrovnou zeminu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.