Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
co by se mělo nejlépe udělat, když květy orchideje opadají a žádná další poupata nejsou vidět na větvičce?
Má se větvička třeba zkrátit? Případně jak hodně? Nebo čekat až na větvičce květy zase vyrostou? A za jak dlouho ty květy asi mohou vyrůst, když nejsou ještě ani poupata?
Máme druhou orchidej a ta měla nasazené po odpadu květů hned tři poupata, která už nyní krásně rozkvetla.
Proč na některé orchideji jou po odkvětu hned nová poupata a někde nejsou?
Děkuji za případnou odpověď.
Nějak nechápu, co je to odsřihnout stonek odspoda, to bys ho snad ustřihla hned od substrátu a nezbylo by nic.
No manželka je ale takhle střihala až dole , a nejpozději do 2,5 měsíce vyrazil (nebo i dva) nový stonek a opět tak okolo35 květů . Toť moje zkušenost.
No však jsem to tak myslel za ty 2,5 měsíce zase plných 35 květů .
tedy plně rozkvetlých
Ano,ustřihnu tak,aby zbyl asi 3 cm pahýl a mezi listy v dalším patře listů začnou rašit nové stonky.Nelíbí se mi orchidej, která má třeba 3 stonky a na každém 2-3 květy.Tímhle ustřižením získám nový stonek, třeba s 20 květy. Orchidej na fotce měla v létě 3 stonky po 20 květech,byla to nádhera .
doplněno 12.12.15 17:53:
Nové stonky vyraší tak do 1 měsíce...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.