Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nazev pokojove kvetiny?

Od: hb odpovědí: 7 změna:
Nevite jak se jmenuje ta vysoka pokojova kvetina, kterou ma za zady Simona Kainova?
super.cz/...

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Příliš dobře kytku nevidím, ale typla bych na fikus benjamin. jakbydlet.cz/...

doplněno 13.12.15 07:45:

*zed* Já jsem trubka! Koukla jsem na hlavní fotku a na ostatní fotky ne! *zed* Myslím si, že je to akácie.

hodnocení

2x

Ve fotogalerii je rostlina o něco lépe vidět. Já bych tipovala mimózu (mimosa pudica).

Podle mě některý z druhů akácie

tojejedno*
hodnocení

2x

Oba máte pravdu. Je to Akácie u nás známá pod názvem Mimoza.

Teoreticky by to nějaký druh Acacie být mohl, ovšem z fota takovéto kvality (rostlina v rohu v dálce) se to jistě určit nedá. Zrovna tak by to mohla být nějaká rostlina z čeledi bobovité. Či kvalitní umělá rostlina ;).

floro*
hodnocení

0x

Přesně nevím, co by to mohlo být, ale myslím si, že ta mimosa to nebude. Není to z fotky řádně patrné, ale mimosa má typicky dvojnásobně zpeřené (viz. paulshirleysucculents.fil/... což tady nevidím. Ale jak řikám, drobnější charakteristiky nejsou na záběru patrné.

hodnocení

0x

Podle mě to je určitě akácie, protože Simona Krainová si interiér domku zařídila ve stylu Provence a akácie , kromě levandule, je typickou rostlinou jižní Francie. V Provenci patří k tradičním symbolům štěstí a dobrých vztahů.

doplněno 13.12.15 00:56:

doplním přesněji : rod Acacia (akácie) v podčeledi Mimosoideae - Albizia lophantha

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]