Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Lopatkovec - hnědnutí listů

Od: katka* odpovědí: 3 změna:

Dobrý den,

nikdy jsem neměla problém s pěstováním lopatkovce, ale poslední dobou mu hnědnou listy a jsou jakoby bez života - viz. přiložená fotografie ... už nevím, co by mu mohlo chybět, nemá prosím někdo zkušenost, co dělám špatně?

Děkuji.

Lopatkovec - hnědnutí listů

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hahanaj*
hodnocení

0x

suchý vzduch - má rád listy orosit- ty oschlé ostraňte - vyrostou nové

hodnocení

0x

Příčiny mohou být dvě.První jak radí hahanaj-suchý vzduch, proto hodně rosit, zalévat pravidelně. Lopatkovec by neměl být v žádném případě umístěn u ústředního topení. Ale v zimě chce dost světla, v létě spíš polostín.A druhou příčinou může být přehnojení. Tak zvažte, která varianta u vaší rostliny přichází v úvahu

hodnocení

0x

Lopatkovec jsem měla snad 8 let, ve starém umývadle, jako kropenka, téměř nad televizí. Stále kvetl. A to až tak, že jsem květy stříhala do vázičky v kuchyni. Ustřihla jsem a on ihned pustil nový květ. Měl tak malý květináč, že mi ho bylo líto a rozesadila jsem ho do dvou, ale také menších. A to jsem neměla dělat. Oba to vzdali. Nemám nic. Kupovat se mi ho nechce, už žádný nebude takový, jako tamten.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]