Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Semenáčky pomeranče nechat růst či střihat

Od: karla5 odpovědí: 5 změna:
Ahojda mám doma několik rostlinek pomeranče ze semínka jsou od loňska a jsou 15 cm vysoké.Teď zimují. Za rok bych si aspoň jednu nechala natoubovat ale zbytek bych nechala růst jen tak . Ale chci se zeptat jak vysoko semenáčky vyrostou? A mam je nachat růst nebo je mam po čase nějak zastřihovat? Popřípadě za jak dlouho . Zazim jim je rok a rostou krásně do výšky.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ria*
hodnocení

0x

Dobrý den, já je mám asi 11 let ze semínka, teď má tak metr, vždy vezmu nejslabší větvičku a štipnu.. Tenhle dokonce i bez roubování plodil.. Pak mám i citron, a grep.. U těch zatím nic :) Jinak jsem v tom laijk, určitě budou lepší odpovědi, jen teď zalévejte méňě a do chladu..

doplněno 03.12.15 16:16:

:D i když můj byl mandarinky, ale podle těch tří druhů hádám, že to bude podobné i u pomerančů :)

doplněno 09.12.15 14:14:

Dobrý den, někdy v lednu jsem zasadila z obyčejných koupených mandarinek, citronů, a grepů.. Mandarinka loni opravdu plodila bez roubování, musí to tak být i v pírodě :).. jak píši je jim kolem jedenácti, možná i víc ale pořád jsou to docela malé i když s dřevnatým kínkem - stromky... bylo jich deset, do teď mi zbylo 5 - každý má jiné listy, jiný tvar, jinak rostou.. :)

Semenáčky pomeranče nechat růst či střihat
karla5
hodnocení

Ty jsou úplně boží. A od kterýho roku pěstování jste zaštipoval? Jinak metrové rostlinky no to bych asi musela přifouknout obývák.
karlosdos*

Co to bylo za druh,ty semínka? To přece nemůže bez roubování plodit!?

ria*
hodnocení

0x

Můžete začít hned - tedy spíš v období růstu, na jaře :) .. dělají se z nich bonzaje, mají dřevnatý kmínek.. dají se tvarovat.. Já to nechávám na přírodě.. jen nepřemokřujte - často sházejí listy :)

doplněno 03.12.15 16:39:

Já bych roubovala až bude trošku dřevěný kmínek.. ale s tím už opravdu bohužel zkušenosti nemám :)

karla5
hodnocení

Takže mužu tvarovat už roční rostlinky a jak? A když bych ho chěla nechat naroubovat tak ho musim nechat rust aby to tvořilo kmínek .

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]