Nejste přihlášen/a.
Chci si koupit pár keříkových červených rybízů, musí být vhodné do hor a hlavně ať jsou spíše sladké, ty co máme jsou strašně trpkokyselé, dají se jíst jen zavařené.
Děkuji.
Chce to trochu zagooglit (například zde máte diskuzi) a nějaké odrůdy najdete. Jinak červené rybízy jsou od přírody spíše kyselejší. Je to dáno fyzikální povahou samotné rostliny.Jednoduše řečeno,kdyby byly sladké,nebyly by červené. To barvivo v plodech (Anthokyany) je právě červé díky nízkému pH,t.j. kyselosti plodů. Také je třeba,aby byly rostliny na slunném místě a plody mohly dobře dozrávat.
Zdravím.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.