Nijak. Kamenáče nechtějí ani veverky. Co to je za ořešák? Hezký den.
zuzana*
TAk tohle jsem našla na netu - chytrá hospodyňka:Louskání ořechů Ořechy půjdou lépe louskat, když je dáme na noc do lednice nebo naopak když je vložíme do misky, kterou zalijeme vaříme vodou a necháme pod pokličkou půl hodiny odležet.
Ahoj, poradím : velký kladivo do pravé a strašně rychlé ucuknutí levačkou, nee to je trochu vtípek, ale kdysi jsem četl, že pomáhá zmražení celých ořechů a ještě zmrzlé je louskat, prý zkřehnou, ale netuším, zda-li to taky není nějaký vtip, ale já ti to radím zcela vážně
al bunda*
Aby to mělo tenhle efekt, museli by to zmrazovat dusíkem, přičemž zmrazená by musela být jen slupka, nikoli jádro. Osobně bych to spíš považoval za vtip. A smířil se se skutečností, že pokud mám na zahradě takovýto ořešák, je vhodný pouze k poskytování stínu v parných dnech. Hezký den.
Ono fakt záleží, co je to za ořešák. Existuje několik typů. Kamenáče, papíráky a polopapíráky jen co já vím. Pokud tazatel(ka) má polopapíráky, nebo papíráky, pak jsou rady paní Zuzany a Tvoje velmi dobré. Pokud má ořechy kamenáče, má smůlu. Hezký den.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.