Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Snadné louskání ořechů

Od: urota* odpovědí: 7 změna:

Poradí někdo jak na vlašské ořechy, které se špatně louskají? Děkuji.

 

 

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 

al bunda*
hodnocení

0x

Nijak. Kamenáče nechtějí ani veverky.
Co to je za ořešák?
Hezký den.

zuzana*

TAk tohle jsem našla na netu - chytrá hospodyňka:Louskání ořechů
Ořechy půjdou lépe louskat, když je dáme na noc do lednice nebo naopak když je vložíme do misky, kterou zalijeme vaříme vodou a necháme pod pokličkou půl hodiny odležet.

 

ukulele*
hodnocení

0x
Ahoj, poradím : velký kladivo do pravé a strašně rychlé ucuknutí levačkou, nee to je trochu vtípek, ale kdysi jsem četl, že pomáhá zmražení celých ořechů a ještě zmrzlé je louskat, prý zkřehnou, ale netuším, zda-li to taky není nějaký vtip, ale já ti to radím zcela vážně
al bunda*

Aby to mělo tenhle efekt, museli by to zmrazovat dusíkem, přičemž zmrazená by musela být jen slupka, nikoli jádro. Osobně bych to spíš považoval za vtip. A smířil se se skutečností, že pokud mám na zahradě takovýto ořešák, je vhodný pouze k poskytování stínu v parných dnech. ;)
Hezký den.

 

zuzana*
hodnocení

0x

Přesně je to tady: victorie.cz/...

ukulele*
Ahoj Zuzko, dík za berličku :)
al bunda*

*smich* Ono fakt záleží, co je to za ořešák. Existuje několik typů. Kamenáče, papíráky a polopapíráky jen co já vím. Pokud tazatel(ka) má polopapíráky, nebo papíráky, pak jsou rady paní Zuzany a Tvoje velmi dobré. Pokud má ořechy kamenáče, má smůlu.
Hezký den.

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]