Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak pěstovat maliny?

Od: mancyhc* odpovědí: 10 změna:

Dobrý den. Koupili jsme baráček a na zahradě nám předchozí majitel nechal ve velkém kýblu maliny. Ještě na začátku listopadu jsme dokonce tři kousky sklidili. Ráda bych je v budoucnu dala do země, což asi na zimu není dobré, tak bych se ráda zeptala, jak je zazimovat, aby mi v kyblíku neumrzli? Přišli jsme z paneláku, takže o pěstování čehokoliv nemám ani ponětí, proto budu ráda za jakoukoliv radu a předem děkuji :) .

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

V kyblíku mají nejlepší šanci zmrznout a případně uschnout. Chce to vykopat jámu o něco větší a hlubší než kýbl a zasadit (zahrnout) do země (v úrovni terénu a bez porušení kořenového balu). Nezapomeňte je zalít, mráz vysušuje. My takhle zimujeme veškeré víceleté rostlinky z balkónu (borůvky, jahody) a na jaře jdou zpátky do květináčů.

a až je na jaře budte sázet na místo, tak vykopejte jámu,dejte silnou folii a vytvořte pro ně "chráněné místo" z jednoho prostého důvodu - pokud je zasadíte jen tak, tak je budete mít za 3 roky na půlce zahrady a další 3 roky je budete likvidovat jako obtížný plevel

hodnocení

3x

Nasázejte je teď. Bude jim lépe než v kýblu.

emilka12*

Pokud jsou v pudě a zakořeněné a není zmrzlá zemina tak bych je zasadila :)

gjdrj
hodnocení

0x

Jestli máte nějakou chladnou nevytápěnou místnost, dejte je tam. Jestli ne, tak bych je zasadila. Maliny jsou plevel, porostou samy, nic s nimi dělat nemusíte.

hodnocení

0x
Rozhodně sázet nyní, je pravý čas a nic tím nejde zkazit. Po nasazení je zalejte a i když je mokro, aby půda slehla ke kořenům. Záhon něčím ohranicte nejpozději na jaře, jinak se rozlezou po celé zahradě. Na jaře můžete i přihnojit kompostem nebo npk, skoro čímkoliv.

mancyhc*
hodnocení

Všem moc děkuji za užitečné rady. V neděli hned naženu manžela na zahradu kopat :).

novak1*

Maliny nezmrznou ,mužete je posadit hned,nepotrebuji žádnou starost ani postrik,, jen to nedelejte v nedeli ,nedele je den Páne, radeji v sobotu.

frame*
hodnocení

0x

Já je měl také v kbelíku celkem dlouho. Ne a ne zasadit (stále v práci). Dostal jsem se k tomu až včera - je nejvyšší čas, alespoň tady u nás.

barborakyselov
hodnocení

0x

já bych to dala do země, a to už jak jste to objevili, aby to zakořenilo.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]