Nejste přihlášen/a.
Takové listy jsem zažila u květin, které jsem přesadila do příliš velkého květináče. Myslela jsem si, že se jim zavděčím a nebudu muset přesazovat tak brzy. Ale jim se to opravdu nelíbilo. Párkrát jsem znovu přesadila do menšího a pak vypadaly spokojeně. Proč u rostliny máte zapíchnuté ty tyčky? Jaký mají smysl?
Libenka je velmi teplomilná rostlina.Vyžaduje naopak bohatou zálivku, vlhký vzduch-kde je suchý vzduch, tak určitě rosit a v době,kdy kvete doporučuji ji listy omývat vodou.Nikdy by kořenový bal neměl vyschnout. Na noc by měla být teplota 18 - 20°C, přes den kolem 25°C. Nesnáší kolísání teploty a chlad.Teplota klesající pod deset stupňů už pro ni může být zkázou.Na rozdíl od většiny cibulovin líbenka nezimuje. V březnu a srpnu má obyčejně období klidu, v tomto období zálivku trochu omezte, ale ne moc.Jinak na fotu vypadá pěkně-zdravě. Měl byste ji ale až do konce kvetení jednou za 14 dní přihnojit tekutým hnojivem pro pokojově rostliny. Tož tak
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.