Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vlašáky v zimě

Od: hanys® odpovědí: 7 změna:

dobry den,muzu nechat vlasaky v pytli venku samozrejme pod strechou, nebo musi byt nekde kde nemrzne?

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Já si myslím že venku, byť pod střechou, ořechy mít nemůžete. Natáhnou vlhkost ze vzduchu a zplesniví. Navíc teplota klidně jde do velkého mínusu a pak do tepla. :) Druhá babička je mívá na půdě, v síťovaném pytli. Já, když jsem ořechy dostala, vyloupala jsem je a v malých skleničkách, úplně nasucho, jsem je zavařila. Několik let po sobě. Je pak velmi pohodlné skleničku, která je akorát do buchty a něco do pusy, otevřít a spotřebovat. Zavařené jsem je měla i ve větších sklenicích, ale bála jsem se, tak co jsem nespotřebovala, držela ve dveřích lednice.

sebod*
hodnocení

0x

mráz jim nijak nevadí. Hlavně pozor na myši, to jsou potvory a dokáží se dostat do pytle přivázanému ke trámu

luha*
hodnocení

0x

Venku je přez zimu moc vlhký vzduch (pokud nemrzne). Taky by mohly pytel s ořechama vyčmuchat ruský vlaštovky.:)

hodnocení

0x
Měli jsme je na půdě, kde mrzne. Přežily v pohodě.

hodnocení

0x

Ne, musí být někde, kde je sucho. Ideálně chladná půda a ten pytel síťovaný. Pokud ale máte starý barák, tak pozor na myši.

No a nebo vyloupat a uskladnit jádra. Já je dávám do mrazáku, vydrží několik let.

hodnocení

mrazak mam nniaturni,takze je zpracovavam postupne.

lidus*
hodnocení

0x

Klidně je nechte v pytli, zavěšené pod střechou (máme je na náspech), dělal to tak i děda a ořechům se nikdy nic nestalo.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]