Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kořínky na crasule

Od: kolok odpovědí: 9 změna:

Dobrý den mám doma (už asi 35 let) crasulu ovatu dál jsem ven a nechal ji tam pršelo na ni a jak už těď nastává zima dal jsem ji do sklepa o týden později mě začaly listy žloutnout a na větvičkách crasuly rostiu kořínky jsou bíle jak čers je jich mnoho co mám dělat děkuji za milé rady.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

radkapod*
hodnocení

2x

Nechápu proč ten sklep *bzum*. Vždyt je to pokojovka. Mimochodem kořínky na větvičkách mám na té svojí také...nic s nimi nedělám. U mě je to asi tím že moje tlustnice žije v koupelně na okně a má tam vlhkost. Ale žije se jí dobře už asi 8let...

hodnocení

2x

Popletla jsem to. To byla mamka, mateční rostlina. Tahle je má ;)

Kořínky na crasule

hodnocení

0x

Tak prvak- Crasula jediné co opravdu nesnáší, jsou mokré kořeny, musíte ji nechat úplně vyschnout.Přeneste ji proto ještě na chvíli do tepla, aby zemina vyschla co nejdříve . Druhak- ideální je její umístění na světlém místě.Má ráda světlo, takže sklep pro ni asi není zrovna vhodné místo, proto žloutnou listy.Jinak přes zimu se crasula prakticky nezalévá a měla by být v místnosti 10-15 stupňů C.Rostlinu už máte pěkně starou, nemohly by být ty záhadné bílé kořínky na větvičkách počínající rašící kvítka? Totiž staré exempláře tlustic bohatě kvetou a můžou začít kvést právě v tomto období. Už vám někdy kvetla?Jestli tuto možnost kvetení vyloučíte, pak by to chtělo poslat foto těch záhadných kořínků;)

kolok
hodnocení

Ano crasula mi už květla měla takové bílé kvítky ale fakt je to jako kořínkky měl jsem ji venku a dávám ji do sklepa asi se jí rtam moc nedaří :) skusím ji dát domů furt topím a jetu tak o kolo 25 stupnů.

kolok
hodnocení

Jo a ještě se chci zeptat co se staně když žluté listy rostliny oddělám a kořínky také

Téhle rostlině se líbí i zastřihávání a zaštipování. Když část uštípnete, rostlina na tom místě nebo hned vedle vypustí dva nové výhony. Takže, když ji ostříháte hodně, docílíte toho, že hodně zhoustne, rozkošatí se. Já zaštípávám opravdu hodně. Pak je rostlina nízká a kompaktní. ;) Vůbec se neobávejte a odstraňte všechno, co se vám nelíbí. Rostlina si to nahradí dvojnásobně.

Ano, žluté listy odstraňte a kořínky klidně nechte. Při celkovém vysušení rostliny kořínky uschnou a půjdou lépe odstranit. Kořínky se opravdu vytvořily vlivem vlhkého prostředí.Hlavně ji nedávejte zpět do sklepa. Jen do chladnější místnosti s denním světlem a opravdu minimum zálivky.

hodnocení

0x

Já si myslím, že ta vaše rostlina se snaží zachránit, proto ty kořínky, protože věří, že se některý uchytí. *hej*Já ji nemám tak starou a když jsem ji sundala z plechu okna, postavila jsem ji na parapet jižního okna a ona se tváří, na plném slunci po celý den, nesmírně šťastně.

Kořínky na crasule #2

hodnocení

0x

Okamžitě vyndat ze sklepa. Kořínky nejsou nic neobvyklého, ale ukazují se právě v době, kdy rostlina trpí a má namále. Je to jak už tady někdo napsal. Doufá, že jí kousíčky někam odpadnou do půdy a tam zakoření. Když se jí daří dobře a nic jí neschází, tak kořínky nevytváří. A opravdu to dělají staré exempláře, když jsou trochu vysílené. Pud sebezáchovy. Já nechápu proč jste ji dal do sklepa. Asi to nebude tak jak píšete. Nemohla by přežít tolik let, kdyby ji někdo dával pravidelně na několik měsíců do sklepa...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]