Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,letos jsem dostala od sestry pacibulky česneku,na jaře jsem ho vysadila.Po celý rok byl pěkný,ale letošní sucho asi vykonalo své.Měl vyrůst do kuliček velikosti třešně,ale ve skutečnosti byl velký asi jako obyčejná tužka,kořeny dlouhé.Vybrala jsem ho zastřihla kořeny a pověsila jsem ho svázaný do několika svazků aby vyschl.Vyčetla jsem,že by se měl na jaře vysázet.Kde ho mám uskladnit a mám ho vůbec vysadit,bude něco s těch nudlí(velikost těch pacibulek) Také mám v plánu vysadit česnek ze stroužků.Mohou být vedle sebe?Děkuji .Elena Hejkalová
Píšete o délce rostlinek, nic nepíšete o velikosti a tvaru cibulek? Upřesněte vaši otázku. , obávám se, že bude lepší, když k sadbě použijete vaše stroužky a to ještě letos, PAK TO MOHU UPŘESNIT..
Lepší než radit různými pokyny a podrobnostmi - zkuste se držet těchto rad - viz :
... snad je dodám, aby jste stroužky sázela výhradně kořínkem dolů a sázejte těsně před zámrzem půdy...Pak se můžete těšit na svůj agronomický postup a pravidelné ošetřování příští rok, které si ulehčíte zejména tím, že česneky budou sázeny v dostatečných vzdálenostech v řádcích, aby jste případně mezi ně mohla s motyčkou a pod.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.