Nejste přihlášen/a.
Ahoj,
objednávali jste si někdy semínka nějaké rostliny z Číny? Chtěla bych si objednat semínka orchideje s "opičí tváří". Viděla jsem je i v českých eshopech, ale z té Číny přes ebay je to prostě levnější. Myslíte, že je to dobrý nápad koupit od nich?
Totak a jak se v takovém obchodě platí? Já na Tvůj odkaz klikla, ale je to tam v librách. To klidně pošlete ze svého českého účtu koruny, nebo jak to děláte? Děkuji za vysvětlení. Já bych sice potřebovala jinou věc, ale těchto obchodů se bojím, protože nevím jak to funguje.
ahojte uz jsem si tam objednal spoustu veci (taky se to da udelat ze jsi platbu kartou si aktivujete jen na dobu transakce pokud mate internetben... a nechat si na ucte jen pozadovanou castku ) no ale k veci objednal jsem si tam boruvky 200 ks ty potvory se chytly tarka vsechny japonske javory , cedry , citronovnik , ruze , sekvoi , a jeste par dalsich co ani nevim jak se jsmenuje uszpesnost byla v prumeru kliceni pres 50 % takze za 300 kc mam asi 600 rostlin ... + unas raselinu jsem musel koupit tak ta byla nejdrazsi z ciny jsme si objednal i za par korun kvetinace takze parada ...
+ cinani jsou zatracene poctivi ne jak tady cesti prodejci ze chcou za par seminek viz 5 seminek 50 kc a podobne castky ...
Zdravím ! Klidně z Aliexpress nakupujte měnu si múžete navolit sami nahoře. Ale semena květin nevím už jsem toho nakoupil a doposud mi nikdy nic nevyšlo, ale to jsou položky 20 Kč i s poštovným, to člověk oželí i za tu srandu no.
Jinak zboží chodí docela v pohodě občas to česká pošta ukradne nebo zpronevěří, ale když zboží nedostanete vyvoláte spor a peníze vám hned vrátí, takže žádné rizika nehrozí.
Tak to mne překvapilo, že to zakázali. Tak jsem se koukla a našla fr.aliexpress.com/...
Klidně mohu objednat a poštovné zdarma. A viděla jsem další a další semena.
Ano, klasickým způsobem to opravdu nejde. A ani se tomu nedivím, protože muselo být obrovské množství stížností na ty obchody. Semena sice poslali vždycky, ale málokdy vyrostlo to, co jste objednal. Trochu jsem pohledala a zjistila, že někteří prodejci, u kterých jsem já kdysi objednávala už neexistují. Ale někteří "přežili". Nemohu tady dávat návod jak se na ně dostat, ale jde to.
Netradiční resp zvláštní odrůdy (extra zajímavé) jsou skutečně podvod založený na tom, že než to vyroste a vykvete uběhne několik měsíců až let a nemáte jak prokázat podvod. Co se týká obyčejných semínek tak fungují, ale často nejsou druhově správně. To znamená, že sice vyroste požadovaná rostlina, ale jiného poddruhu... ne vždy, ale často ano.
To je pravda, že někdy vyroste něco jiného, spíše jiná varianta toho druhu. Já jsem objednávala kdysi opravdu hodně a něco bylo v pohodě, ale něco bylo fakt překvapení. Před dvěma roky jsem objednala několik druhů rajčat a okurek a vysadila i letos a vzešly. Ty okurky jsou takové zvláštní barvou, ale chutnají výborně. A rajčat jsem měla letos obrovskou úrodu. Ale co to je druh už nevím, ale jsou keříčkové a mají velkou úrodnost. Ty velká taková načernalá jsou také moc dobrá. Zatím mám semen ještě dost, tak jsem od té doby ještě neobjednávala. Uvidím, jestli bude ještě dobrá klíčivost příští rok. Ale nekupovala jsem ty jejich zvláštní odrůdy, co hýří všemi barvami. Na to jsem jim neskočila.
Občas objednávám semena zeleniny. Je to spíš jako překvapení, protože není jasné, co vyroste. Některé druhy se tady nepěstují a je zajímavé ochutnávat něco nového.
Dobrá je tam ta odpověď prý zakázali prodávat na aliexpress semínka a já po přečtení těchto odpovědí /reakcí hned ještě jedenkráte to schválně zkusil obednat, tím spíše že jenom jahody, když tam někdo píše že objednal borůvky a všechny semena se ujala.Tak jsem zvědav. Jinak jsem hledal právě to jestli se opravdu dá ze semen něco vypěstovat mě se to teda nepovedlo sice to byl jen 1 pokus, tak nyní zkusím znovu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.