Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Něco vyrostlo...a nevím co to je

Od: cervicek2008* odpovědí: 21 změna:

prosím o pomoc.Před měsícem mi začalo růst něco v květináči,nevíte co to asi je a co s tím? nechat venku,nebo schovat,,,děkuji petr.Foto posílám...

Něco vyrostlo...a nevím co to je
Něco vyrostlo...a nevím co to je #2

21 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

erzikadzudzova
hodnocení

2x

mě to přýde jako ananas

an*

Tím ananasem myslíte ten sukulent? To je Aloe vera. Pokojovka, chce na zimu domů.

An,vždyť vy budete mít pravdu. Tazatelka se neptala na ty tenké rostlinky, ale na to co má uprostře. Já chtěla napřed odpovědět, že to je jak správně říkáte Aloe a vedle po stranách má píchnuté dva Durmany, ale pak jsem si řekla, že tohle snad musí vědět. A pak, zarazilo mne, že to dala takto do truhlíku společně. Každá rostlina chce úplně jiné podmínky...

Proto také všichni reagovali na ty tenké výhonky.

hahanaj*
hodnocení

1x

takto mi před pár dny vyrostly venku na zahradě modřence

cervicek2008*
hodnocení

nemáte náhodou obrázek?

hahanaj*

jdu vám to vyfotit;)

hahanaj*

tak tady jsou fotky

Něco vyrostlo...a nevím co to je #3
Něco vyrostlo...a nevím co to je #4
Něco vyrostlo...a nevím co to je #5
cervicek2008*
hodnocení

může to být taky ono?myslím modřenec...

Něco vyrostlo...a nevím co to je #6
hahanaj*

ano budou to modřence - nenabírala jste do truhlíku zem ze záhonu? Mohly tam být cibulky a nyní vyrůstají .

doplněno 28.10.15 14:20:

na mých fotkách jsou modřence krokusy nemám a krokusy mají jiné lísty vyrůstají ze špetek a mají " límeček a proužky"

hodnocení

1x

Cervicek, hodnotit můžete jak se Vám zachce, ale ohodnotit úplně hloupou odpověď jako "dobrou" a že Vám odpověď která je úplně mimo mísu pomohla, tak to je dost zarážející. Nebo mám věřit tomu, že i Vy si myslíte, že to co máte v truhlíku je ananas? *ee*

Tak teda ananas to rozhodně není a správně odpověděli ti, co napsali, že to je modřenec a že se množí i semínky.

doplněno 01.11.15 18:45:

Pokud jste ovšem myslela tu rostlinu uprostřed, tak má pravdu An. A vedle máte po stranách Durmany. Tyto rostliny nepatří k sobě. Durman je venkovní opadavá rostlina a Aloe musí být sama v květináči, nesnáší přemokření. Tyto rostliny nelze pěstovat společně.

doplněno 01.11.15 19:07:

A navíc, ty durmany, které tam máte jsou letnička. Kvetou bíle a není to trvalka. To byste musela usušit ten semeník co na jednom máte a na jaře ho zasadit. Tohle Vám přes zimu zajde. Tohle je obyčejný Durman zahradní.

ctenar*

Body muze udelit i nekdo jiny nez jen autor dotazu. Nekdo tady rozdava body vicemene nahodne. V teto otazce jsou napriklad dobre (2 nebo vice bodu) ohodnoceny 2 uplne nesmyslne odpovedi.

Čtenáři mýlíte se. Modré body může udělit pouze tazatel. Jinak bych samozřejmě nereagovala. To se divím, že tohle nevíte...

ctenar*

Nevim, co je modry bod. Me se vsechna ohodnoceni zobrazuji stejnou barvou. Tazatel sam pise, ze zadne body zatim neudelil.

Čtenáři, nebudu se s Vámi dohadovat. Nemáte pravdu a tazatel odpověděl a bodoval 3x. Bohužel počítač je počítač a všechno je vidět. A co je psáno, to je dáno. Vysvětlovala jsem to právě jemu, tak si to přečtěte, aby jste byl v obraze jak to funguje. A pak teprve něco tvrďte. Tazatel to asi také nevěděl, tak se mylně domníval, že to může zapřít. On dokonce popřel, že do své otázky vůbec odpovídal. A co je psáno, to je dáno... Odpovídal rádkyni hahanaj dvakrát a dokonce poslal ještě jednu fotku. Ach jo...

cervicek2008*
hodnocení

nejsem si vědom že bych dával vůbec u mé otázky vůbec nějakou odpověď ať už dobrou,nebo špatnou to jste si spletla...

Ale vůbec jsem se nespletla. "erzikadzuzova 29.10. 14.06 napsala: "mě to přýde jako ananas". (češtinu nekomentuji)

A Vy jste tuto odpověď ohodnotil. NEMŮŽETE to popřít, podívejte se hezky vedle - vpravo. Je tam taková modrá hokejka. Ta znamená dva body a může ji udělit POUZE zakladatel otázky. Proto se liší barvou. Když hodnotí jiní uživatelé, je to jen zelené a po jednom bodě. Otázka může mít třeba deset dobrých hodnocení, ale pokud ji neohodnotí sám zakladatel otázky, nikdy se neobjeví "modrá hokejka". Bude zelená a počet hodnocení.

doplněno 02.11.15 08:27:

A už vůbec nechápu, proč popíráte evidentní. Nejenom že jste hodnotil, ale dokonce jste i odpovídal, ne že ne. 28.10 12.45 jste se VY tázal : A nemáte náhodou obrázek? Hahanaj Vám odpověděla, "jdu vám to vyfotit". I tutto odpověď jste ohodnotil. Ale to považuji za srpávné, protože ona se Vám snažila pomnoci a také pomohla.

Vy asi nevíte, že modré označení má pouze tazatel. Všimněte si, že jinak jsme všichni "zelení".

doplněno 02.11.15 08:37:

Teda ty "hokejky" máme zelené.

doplněno 02.11.15 17:43:

Ale cervícku, snad jste pochopil o čem píšu. Nikde jsem nepsala že jste dával špatné nebo dobré ODPOVĚDI. To děláte naschvál, že? Přece jste otázku založil Vy, tak si na ni přece nebudete sám odpovídat, ať už dobře, nebo špatně. *sok*Mluvila jsem přece, a celou dobu mluvím o Vašem HODNOCENÍ odpovědí ostatních lidí... Ach jo. Nepovídejte, že tomu nerozumíte. Ale podle všeho i tohle je ve Vašem případě možné. A máte pravdu, já už toho nechám. Snažila jsem se Vám to vysvětlit, abyste si dal příště pozor, ale je to marné.*zed*

cervicek2008*
hodnocení

nebudu se dohadovat ano odpovídal jsem i dával nový obrázek,ale nedával jsem myslím ať už dobrou,nebo špatnou odpověď...ale nejsou to malichernosti?co jsem chtěl to jsem se dověděl...

ria*
hodnocení

0x

:D trochu to vypadá jako sněženka, nemrzlo u Vás? :).. jinak nějaký jehličňan? když to promnete mezi prsty, cítíte nějakou specifickou vůni? :)

an*
hodnocení

0x

Jehličnan v tom nevidím a na sněženky je brzo. Víc mi to připomíná modřence, ty už mají listy venku. Množí se velmi snadno i semenem, nemáte je někde na zahradě? Nic pokojového to určitě nebude, nechte to venku.

hodnocení

0x

Mně to připadá jako krokusy.

an*

Krokusy raší až na jaře, vystrčí zároveň listy i květy.

Modřencům narostou listy na podzim a na jaře pak přibudou květy. Jsou to určitě modřence. U nás rostou i v trávnících, množí se nejen cibulkami, ale i semínky, kam je vítr zanese. *slunce*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]