Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Váš názor na kvalitu tújí

Od: mecik* odpovědí: 2 změna:

Potřebuji na zahrádce udělat clonu pohledovou, protihlukovou a estetickou. Hodily by se mi tam asi nejlépe túje.Máte zkušenosti ,jaký je rozdíl ,podle vaší zkušenosti mezi tújí SMARAGD a BRABANT. Co by jste mi doporučili?Děkuji.

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

tiffany*
hodnocení

3x

Souhlas, že Smaragdy jsou kompaktnější (mají hustší větvičky), ale mají kuželovitý růst, díky kterému se ani po letech nevytvoří zapojený porost, tj. budou stále vidět jednotlivé stromy kuželovitého tvaru, dále rostou pomaleji. Brabanty za několik let vytvoří zapojený porost, tj. souvislou stěnu, kde nepoznáte jednotlivé stromy, ale musíte je každý rok stříhat. Tam, kde stříháte, jsou větvičky velmi husté, stěna je pak opravdu krásná, v létě a vlastně většinu roku jsou taky pěkně svěže zelené, na zimu dostávají bronzový nádech. Záleží na okolnostech, jestli chcete opravdu neprůhlednou souvislou stěnu, pro tento účel bych já zvolila Brabant.

72mona3*
hodnocení

2x
Smaragdy jsou hustší (kompaktnější), nehrozí tolik rozvalení od sněhu. Za mě dávám bod Smaragdu. Mona

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]