Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Rezavé okraje na yucce

Od: aja1946® odpovědí: 3 změna:

Začínají mi rezavět okraje na listech yuccy, zalévám málo nebo hodně, děkuji.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

V zimě miluje chlad a v suchém vzduchu pokojů obvykle listy zasychají. V období vegetace se zalévá 2-3 x týdně a přebytečná voda v misce pod květníkem nesmí zůstat stát. V zimě se téměř nezalévá, ale máte-li v bytě suchý vzduch(ústřední topení.) měla by se rosit.Doporučila bych vám taky podrobně prohlédnout listové růžice, jestli se někde mimo rezavění okrajů netvoří další skvrny, což by mohlo znamenat, že rostlina trpí některou z houbových chorob.

hodnocení

3x
Yucca vyžaduje velmi mírnou zálivku.
Obzvláště v této klidové,vegetační době.
doplněno 21.10.15 10:52:

Návod na správné pěstování : abecedazahrady.dama.cz/...

hodnocení

děkuji moc, přečetla jsem si to, jen bych se ještě potřebovala ujistit, co jke mírná zálivka, koupila jsem ji v srpnu v celkem dostačujícím květináči a zalévám ji 2x týdně plnou misku, resp. podkvětník, což okamžitě vsákla, a vsákla ještě jednu, takže bystačilo ty dvě podmisky jednou za týden, děkuji za ještě jednu odpovd.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]