Nejste přihlášen/a.
Na starodávné jabloni okolo které chodím každý den už dost let jsem dnes poprvé v životě uviděla tyto nádherné plodnice jakési houby. Plodnice je měkoučká. Nemohla by to být hlíva ústřičná? Dokázal by to někdo určit? Fotografie přikládám, snad už někdo něco takového viděl?
Hlíva to určtě je, jenom mě mate barva klobouku, na fotce vypadá jako bílá, nebo šedá, ale asi je to špatná fotka. Tipoval bych na hl. ústřičnou, nebo bukovou.
Ta fotka je přesná, tak opravdu vypadá. Je běloučká, lupeny malinko zažloutají a to jen u jedné plodnice. Na čepici má heboučké jako když šupinky. A voní a je měkoučká. Jestli je jedlá nevím, ale moc ráda bych z ní už zítra chtěla uvařit nějakou dobrůtku. V životě jsem takovou houbu neviděla a tak se ptám, jestli ji někdo náhodou nepozná.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.