Nejste přihlášen/a.
Každý rok se těším, jak budu z rudých javorových listů dělat růžičky. Letos rudé listy náš javor nemá. proč?
Jiřinko, to je moc pěkná růžička. Vloni mi ji vyráběl vnouček a letos jsem na ni zapomněla. Až půjdeme ven, složíme listy a smotáme. Máte pravdu, javory jsou buď žluté nebo skořicové. Červené ne.
Krásný , acer palmatum, javor dlanitolistý..., pravda, na zahradě přece jen občas dojde i na zalévání, tenhle jsem vždycky chtěla, ale zatím na něj nedošlo, třeba jednou...
Přesně tak ,,dlaňolistý mám ještě jeden má užší listy ,ale musím ho dát spíše víc do stínu..Má stálé slunce a osychají konce.Kupte si ho v Posku je mají,,nebo v Hlučíně u zahradníka.Nevím odkud ale jste.
Severní Čechy... jenže možná dojde i na stěhování a tím pádem bůhví jak se zahradou, tak mám aspoň jeden maličký v květináči, vypadal, že bude po něm, když jsem ho kupovala, zahradník ho měl v koutě zřejmě na vyhození (omluvně dodal že tam "strádal", tak jsem se ho ujala a zatím roste celkem pěkně, tak uvidím. Jj, ty s užšími listy jsou krásné, jemnější, jakoby krajkové
.
No, to máte úplně jiný druh jasanu, já mám na mysli (asi) jasan mleč, který je celý rok zelenolistý a na podzim mu listy mění barvy až po rudou...Já moc rozpoznat druhy jasanu neumím, tak si myslím, že ten váš je spíše nějaká vyšlechtěná odrůda jasanu javorolistého... Ale to už je jedno. Dostala jsem dost odpovědí, abych věděla, že mému jasánkovi se v listech letos nenadělalo dosti cukrů, aby se mohly vytvořit ty nádherné rudé odstíny na listech, než opadnou.
Zdravím !
No, teď jsem to popletla! Je jasné, že jsem myslela javor jasanolistý, a né jasan javorolistý. Snad existuje. Ale ještě si to zkontroluji na googlu...Z toho vašeho červeného javoru bych růžičku nedokázala. To je nasnadě. Na růžičky jsou javory jiného druhu a listu ! Stejně vám děluji za odpověď.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.