Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Banánovník - škůdce

Od: alula* odpovědí: 2 změna:
Zdravím,
mám docela mladý, ale dobře rostlý banánovník, kterému však velice rychle začaly usychat listy. Pokosila jsem se o přesazení, ale ani to nepomohlo. Včera jsem u řapíku našla mini pavučinku, která by možná mohla být od svilušek,ale na listech ani na jeho spodní straně jsem nevypátrala žádný hmyz. Snad jen takové drobné žluto bílé jakoby bobulky, které se dají těžce odstranit. Navíc po dotyku řapíku mi na prstech zůstal takový bílý prášek, který je však oku neviditelný. Na ostatních banánovnících nic takového není. Nevíte někdo náhodou, o co jde? Ráda bych mu pomohla, byl nádherný, ale teď je z něj hromádka neštěstí.
Díky moc!
A.

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

ukulele*
hodnocení

0x
Ahoj, preventivně bych koupil takové ty žluté lepící plastové destičky a jednu dal k ban. a pro jistotu bych koupil nějaký ekologický postřik na mšice - je jich víc druhů, kup co seženeš, a proveď preventivní postřik...

jvag*
hodnocení

0x

Pavučinky - tak to jsou svilušky. Okamžitě je zlikviduj nějakým postřikem - např. OMITE.

Podle popis máte, ale taky napadení dalšími škůdci, takže bych radil zajít do zahradnictví i s listem a zeptat se tam. Bez obrázku těžko radit.

... takový bílý prášek, který je však oku neviditelný? - tak tomu nerozumím, jak to že o něm víte ...

Ostatní banánovníky jsou zatím zdravé? Doporučuji tento nemocný co nejdříve izolovat aby si potvůrky nepřelezly.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]