Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak použít slepičinec

Od: krtek* odpovědí: 8 změna:

Chci se zeptat jestli mohu teď na podzim před rytím posypat záhony slepičincem?

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, je to hnojivo, tak já bych to udělal - a zaryl. Zdravím!

doplněno 17.10.15 10:11:

Nemáte zač.

krtek*
hodnocení

Děkuji za rychlou odpověď.máme doma hodně slepic,tak to alespoň využijem.Hezký den.

uska*
hodnocení

0x

Se zarytím slepičinců nemám dobré zkušenosti pro pěstování zeleníny, rajčat. Spálila jsem si rajčata, u brambor by to asi nevadilo, nemám zkušenosti. Nyní to děláme tak, že kuřince namočíme do sudu a roztokem zředěným na polovic vodou si zaleji na podzim záhonky. Na jaře rozpustíme kuřince znovu a více zředím asi 1:10 a zalévám cokoliv včetně stromků, květin, keřů.

rostlin*
hodnocení

0x

Doporučuji do kompostu. A moc bych se s tím slepičincem nematlal.

ju*
hodnocení

0x

Velice jemně poprášit, slepičince mají strašnou dávku dusíku, nasypte je do uzaviratelného nejlépe plastik. sudu / železný pěkně rezne / na jaře zalít a nejlépe na slunci zakvasit a jak napsáno výše ředit minimálně 1 : 10 na vzrostlé rostliny - ne na ně ale kolem nich...já dělám ještě podobně výluh z kopřiv ...

host*
hodnocení

0x

To je doslova bodové hnojení. Lepší je slepičince, pokud už jste si dal práci s posbíráním po jednom, nebo nabráním na lopatku i s kouskem hlíny, naházet do kbelíku, zalít vodou a naředit, aby se rozmočily a pak pohnojit tou hustou a výživnou (pro rostliny) tekutinou rovnoměrně.

krtek*

Děkuji Vám všem*slunce* za rady.už jsem si připravila sud a budu námáčet.

pohanka*

Jak výše uvedeno, opravdu nechat slepičince vykvasit. 3 týdny a potom ředit 1 ku 3.

Ale nevím, jestli nyní Vám to vykvasí v tomto zimním období, nechala bych to až na příští rok.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]