Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
prosím o radu. Nastěhovala jsme se do nového bytu a po předchozích nájemnicích tady zbyla kytka. Ráda bych ji zachránila, nevyhazovala. Poradíte, prosím, co je to zač a jak se o ni starat? Děkuju
Je to Zamioculcas,ale nějaký zanedbaný. Napusťe vodu do vany ,nechte odstát a na noc jej tam postavte. Má hlízy a natáhne si kolik potřebuje. Potom zalévejte spíš málo,je velmi háklivý na přelití i když se zdá zemina vyschlá,čerpá právě z těch hlíz. Mám doma 3 kousky a zalévám je tak za 14 dní až 3 týdny. Poradili mi v květinářství ,abych zasunula dřevěnou špejli až na dno květináče,pak vytáhla a zalila až když je úplně čistá,bez ušpinění zeminou.Jako zkouška,před zaléváním. Taky nechce zbytečně přesazovat,má se nechat klidně nahuštěná,pak drží výhony krásně napřímené a nerozpadnou se do stran,jsou poměrně težké. Přeji vám, ať se podaří záchrana,je to moc hezká pokojovka.
Je to Zamioculcas. Ale vypadá fakt divně. Doma jeden máme a jen opravdu staré listy se kloní dolů...jinak moc neporadím, je květina mého přítele a já se ní moc nestarám. Roste si tak nějak sama u severního okna.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.