Ahoj, to stříbrný, vedle banánovníku se jmenuje Centaurea Ragusina, neboli Chorvatská chrpa. Strašně moc bych jí chtěl získat do sbírky, min týd. ji představovali v receptáři, ale je prostě nedostupná, kde jsi to fotil?
npapach
jsem rád že můžu někoho potěšit. vyfotil jsem ji ve městě Kroměříž. asi dva kilometry od biskupství je Květná zahrada a tam jich je zasázeno plno.
ukulele*
to je botanka? jde na to sehnat adr, nebo tel? Zkusím zadat květná zahrada Kroměříž, ale nevím, nevím...
I já přeji pěkný den všem diskutujícím. Dovoluji si ale upozornit na nesprávné pojmenování. Na uváděném obrázku je Senecio cineraria, letnička běžně prodávaná v obchodech se semeny, nebo jako rostlina, hlavně na jaře. Rostlina v diskusi uváděná jako Centaurea ragusina je vytrvalá rostlina, která se v našich podmínkách množí především řízkováním a občas ji nabízí některá zahradnictví při hřbitovech, kde je někdy požívána. Rozdíl mezi oběma květinami si můžete prohlédnout na stránkách :http//fofo.cz/album/161/centaurea-senecio/
Zdraví jirka
ukulele*
Bohužel vámi nabídnutý odkaz je nefunkční, ale už mi byla poslána stříbrná rostlina z Kroměříže, i když mám jisté pochyby, tak mi přesto dělá velikou radost...
binka*
A z Kroměříže vám byla tato rostlina zaslána jako co? Jako Centaurea nebo jako Senecio,které je opravdu k dostání všude? A ještě navíc je to letnička...
ukulele*
tý jo, to koukám, že je o ní takový zájem! Z K. mi byla poslána jako Senecio, ovšem google má ouplně stejné fotky ať se již jedná o senecio, nebo o centaureu, tak já fakt nevím, asi zase ,,udělám radost,, panu RNDr V.Větvičkovi... ale ač byla určena jako senecio, bylo mi řečeno, že je to trvalka, takže vydržme a já to asi zítra pošlu a počkáme si na fundovanou odpověď...
jirka37*
moc se omlouvám, jen jsem špatně napsal adresu,zapomněl jsem napsat www- správný odkaz zní: fofo.cz/... moc děkuji za pochopení jirka
ukulele*
Jirko, nechci vypadat jako šťoural, ale v porovnání tvé fotky a té prvotní se jedná o stejnou rostlinu :
( 16 / 17 ) Chorvatská chrpa
a to senecio vypadá úpně jinak...
ukulele*
14.11.07 23:06
jirka37*
vůbec nejsi šťoural. první dva snímky na odkazu jsou Centaurea(chrpa) a všechny další jsou Senecio (cineraria) jak na původním snímku při začátku diskuse.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.