Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jake okrasne kere nebo kvetiny

Od: bibi odpovědí: 4 změna:

Pred vchodem do domu mam v zemi vybudovany jakysi kvetinac o delce 2m, sirce 30cm a hloubce 20cm ( vic do hloubky uz je kamenivo), je to severni strana. Chtel bych ho osadit necim okrasnym. Co by se do takoveho kvetinace hodilo? Libil by se mi nejaky maly jehlicnan, nizka okrasna trava. Dekuji

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

72mona3*
hodnocení

0x
Už jste si vlastně odpověděl sám ;) Ze stromků bych mrkla na tzv. čarověníky - naroubované na kmínku, a z okrasných rostlin osobně já preferuji dlužichy (heuchery). Je jich nepřeberné množství (krvavá, marmalade apod.). Nevím, jak to máte s vlhkostí (severní strana), ale okrasné trávy moc rády vlhko nemají. Skalníky také nejsou k zahození, některé se dají i tvarovat do výšky a právě teď vypadají s červenými plody úchvatně. Mona

radkapod*
hodnocení

0x

A dostane se tam alespon ranní slunce? Pokud ano, z nižších trav by tam mohly být Carex, Luzula nebo Hakonechloa.

Osobně bych si tam ale raději dala kapradiny, hosty, plicníky, poměnkovce a dlužichy ;)

Jake okrasne kere nebo kvetiny

bibi
hodnocení

Ja vim co se mi libi, ale nazvy tedy nevim *smich* a protoze ten prostor je omezeny, tak nevim, jaky korenovy system by ty rostlinky casem mely a zda by se tam vubec vesly. slunce se tam dostane az k veceru. Dekuji za tipy, juknu co z toho by se mi tam libilo :)

cesmina*
hodnocení

0x

Já bych tam dala třeba vřesy ,vřesovce,hostu,malou travinu a nějaký maličký stromeček ze kterého časem můžete mít takovou malou bonsaiku.Přes léto to můžete doplnit begonií či malou jiřinkou.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]