Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak vypěstovat plíseň?

Od: lidus* odpovědí: 13 změna:

Vážení rádcové, jelikož moje vnučka chce mermomocí vypěstovat hodně chlupatou (její slova) plíseň, poraďte na čem. Zatím jsem dala do petriho misek vařenou rýži a do druhé chleba. Za jak douho ta plíseň vyroste, jestli vůbec vyroste? Dík za radu. L

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

3x

Dobrý den, "hezká" chlupatá plíseň se udělá dost rychle na tom, co zbyde po vykrajování jablek - chce to vlhko a teplo. Myslím, že chleba bude jen zelený, ale bez chloupků. Zkuste ty odkrojky z jablek + šlupky z brambor. Zdravím!

doplněno 04.10.15 19:05:

Nemáte zač. Hlavně to dítě poučte, že z toho mohou odlétávat spóry a ty nejsou zdravé.

Myslím, že to potřebuje do školy. A já vycházím z nálezu v popelnici, když tam vyhodím to zmíněné v igelit. sáčku, tak za tři dny je v tom kožíšek. Možná to dejte také do toho sáčku a k teplu. Plísni zdar!

lidus*
hodnocení

Děkuji, hned to jdu udělat a doufám, že vnučka bude spokojená, jen se trochu bojím co s tou plísní to dítě zamýšlí. L

iz*
hodnocení

1x

Já bych chtěla napřed vědět, proč chce vnučka pěstovat právě plíseň.

Nemá-li to do školy, přesvědčila bych ji, že je rozumnější pěstovat něco jiného.

Má-li to do školy, vysvětlila bych paní učitelce,

že pěstování plísně s domácím prostředí nepovažuji za rozumný úkol.

lidus*
hodnocení

Vnučka má 5 let, něco o plísních bylo na Déčku (neviděla jsem to) a pak přišla s tím pěstováním plísně, chtěla chirurgické rukavice a roušku, nabídla jsem ji šátek ale vyhrál dědův respirátor. Dám o víkendu vědět nač to chtěla.

iz*

A máte možnost zkusdit to ještě někde venku?

Já bych to do bytu nechtěla...

lidus*
hodnocení

Na chalupě je místa dost, to není problém. V paneláku by to bylo horší.

Lidus, máte zvídavou vnučku a to je dobře podporovat. Třeba z ní jednou bude bioložka ;).

lidus*
hodnocení

Omyl, moje vnučka chce být archeolog nebo řidič autobusu, poslední nápad byl, že bude mít vlastní autobus a vozit lidi po vykopávkách. Na mlatě na chalupě nám vykopala díru asi půl metru hlubokou a přesvědčila nás, že kosti co našla jsou z velryby, možná by to mohl být i velocyraptor. (myslím, že je to kočka).

Super myšlení, umí skloubit dvě rozdílné varianty! Poklona! :-D

ria*
hodnocení

1x

"nejkrásnější" plíseň byla z hráškové polévky, pár dní jsem na ní zapomněla a nikdy bych nevěřila, že něco takového existuje, jestli ještě najdu fotku, pošlu.. Pěstujte ale vždy to nechejte zakryté alobalem, nebo sklem, ty spóry můžou být nebezpečné..

doplněno 07.10.15 17:10:

Nemůžu jí najít.. byla krásná, jmenovala se Maruška, ale po pár dnech jsem se rozhoda jí raději přsunout ven a to se jí neíbilo :( ...

sebod*

ria. Vnučka nechala kousek chleba (tak 3 x 3 cm) v zapomenutém boxiku na svačinu. Tak za čtyři dny krabičku našla a otevřela *ee*. Tam bylo COSI. Prostě tomu chlebu narostly "chlupy" cca 4 cm. Krásný šeďoučký :-D. Prostě tak nádhernou a "čistou" plíseň jsem v životě neviděla. No, škoda, že si Liduš s tou plísní nevzpomněla trošku dříve. Poslala bych jí to třeba poštou :-D

plavest*
hodnocení

0x

To se musí podporovat, to se musí podporovat ( zpívám si). Úžasná vnučka.

lidus*
hodnocení

Plavest on by vás ten zpěv přešel, kdyby vám dítě každý den přišlo s nějakým nápadem. Na Vánoce chtěla kostru člověka, koupila jsem 120cm za 2500,- řekla, že to byl nějaký mrňousek a navíc nemá ani vnitřní orgány. Vyráběla jsem aspoň ty do hrudního koše, srdce, prostě srdíčko a řekla, babi tak srdce v žádném případě nevypadá, to není opravdické. Bojíme se, že až poprve půjde příští rok do školy, oznámí nám s ledovým klidem, že tam teda ona rozhodně chodit nebude, jelikož je vymalované na zeleno a tu barvu ona nemá ráda. A věřte mi, že opravdu nebude, stejně tak jak si neobleče to co sama nechce. Já si myslím, že si ještě užijem.

doplněno 11.10.15 12:57:

Jablka shnily, nejhezčí plíseň na vařené rýži a chlebu uzavřeném dle rady v plastové krabičce. Vnučka seděla hodinu u mikroskopu, dědův respirátor na puse, lékařské rukavice měli jen S a odhodila je po chvilce, že ji zavazí. Plíseň "zkoumala" co vyzkoumala netuším ale několikrát jsem se musela jít do mikroskopu podívat, každá plíseň byla jiná a bohužel jsem přišla o pinzetu z manikůry.Ptala se co jsou to ty "mikrogranismy" asi měla na mysli mikroorganismy, škoda, že jsem ten pořad v tv neviděla.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]