Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Kdy se sbírají šípky?

Od: krasula odpovědí: 6 změna:

Dobrý den, přeme se, kdy sbírat šípky na sušení na čaj. Jeden tvrdí, že šípky musí přejít mrazem, druhý, že podle zbarvení. Jak poznat zralost ke sběru? Děkuji.

 

 

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 

hodnocení

1x

Červené, vyzrálé, před mrazem na sušení a po přejití mrazem na marmeládu, víno.

 

pohanka*
hodnocení

1x

Před mrazem.

Po namrznutí mnoho šípků změkne a tím ztrácí kvalitu na sušení.

Po prvním mrazíku se sbírají trnky.

 

luha*
hodnocení

1x

Pro zrychlení sušení je dobré každý šípek příčně naříznout a rozlomit napůl. Zachová se tím více prospěšných látek.

 

hahanaj*
hodnocení

0x

už jsou vybarvené a vyzrálé ,nyní je jejich čas

 

sebod*
hodnocení

0x

Když šípky "přejdou" mrazem, tak jdou potom špatně sušit. Takže se trhají dobře vyzrálé, TVRDÉ šípky. Po prvních mrazech se sběr ukončuje.

 

jabraka*
hodnocení

0x

Po mrazech jsou šípky na čaj nejvhodnější,Po natrhání pak odstraním stopky a kališní zbytek.Uskladnit lze bez problému v mrazáku.Čaj by se měl po svaření zbavit přecezením i chloupků ze semínek,může způsobit alergickou reakci.

JABRAKA

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]