Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Špatné startování benzínové sekačky-co s tím?

Od: lubro® odpovědí: 5 změna:

Mám cca 3 roky benzinovou sekačku SP 535 HW 4S s motorem Honda od Mountfieldu. Před několika měsíci začala při sečení vynechávat a tak jsem u ní vyměnil svíčku+vzduchový filtr a poté opět sekala v pohodě. Ještě olej měním každým rokem. Jediný problém s ní mám nyní při studených startech před sečením - musím tahat za startovací šnůru min. 20-30x (někdy i více), aby vůbec naskočila. Když už je zahřátá na provozní teplotu, tak pak naskočí hned na první zatažení. Díval jsem se ještě na svíčku, ale na ní žádný problém nevidím. Prostě studené starty jsou neprosto příšerné, manželka by to opravdu jen těžko sama nastartovala...Může tam být nějaká banální chyba nebo jak mohu tuto závadu odstranit v rámci mých "kutilských" možností? Díky za radu

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Je to banální chyba, palivo podává gumová membrána která časem zteří (poleptá se nebo unaví?) každopádně špatně nasává z nádrže a tahá víc vzduch než benzínu. Jak už se nasaje, tak ten sloupec nějaký čas udží, proto ty dobré starty za tepla. Nevím jak na Hondu, ale Briggs & Stratton stojí kolem 200 Kč.

hodnocení

Takže pokud jsem to dobře pochopil, ta závada je špatná gumová membrána podávající palivo? Lze ji tedy samostatně zakoupit a vyměnit bez pomoci servisu? Omlouvám se, ale toto jsem ještě nikdy nedělal (neměnil)...Mohl by jste mi ještě sdělit ten přesný název nebo postačí říct gumová membrána u paliva? Díky

hodnocení

0x

Zajděte do nejbližšího servisu a pokecejte s technikem, učitě vám rád poradí. Ona ta výměna technikem nebude tak drahá (max. hodina práce) ale musíte to naložit do auta a smýkat bůhví kam. Tady je video jak to vypadá:

ale je to jiný motor. Možná by se dal najít videonávod i na Hondu, jen je třeba přesné označení motoru a pohledat.

fernando
hodnocení

0x

bože tak to reklamuj koupil sis určitě v tom nejdražším obchodě a oni dávají na vše 7 let záruku

hodnocení

Obávám se, že mi v Moundfieldu sdělí, že se na toto záruka 7 let nevztahuje a budou to chtít krásně zaplatit...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma startování sekačky

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]