Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,dostala jsem darem Bílou bazalku a potřebuju poradit jak se o ni starat?Jaké má podmínky a jak přezimovat?
Děkuji za všechny rady
Není to bílá bazalka, ale dřevitá, vytrvalá nebo také označovaná jako keřovitá.
Přes léto je nejlepší bazalku umístit na velmi slunné místo venku na balkoně nebo zahradě. Zalévat dle potřeby, tak aby nebyla přelitá, ale ani nevadla. Kolik vody a jak často nelze určit, záleží na počasí a na velikosti (tzn. velikosti listové plochy) s tím souvisí i jak často ji budete otrhávat. Většinou ale třeba každý den nebo každý druhý.
Na zimování ji přemístěte do světlé místnosti, kde se teplota pohybuje nejlépe kolem 10 max 15°C. Přenesete ji nejlépe v době, kdy venku teploty padají k těmto hodnotám. Zálivka je minimální, tak aby substrát nezachnul, ale ani nebyl přemokřený, prostě tak akorát. Vhodné je i větve zakrátit. Ta vaše, když se podíváte je původně kulovitá. i tak každou větev, tak o polovinu zakrátit. Na jaře pěkné obrazí, zahustí se a bude kompaktní.
Floro má pravdu. Mám ji také a koupila jsem ji jako vytrvalou bazalku. Byla to malinká rostlinka a vyrostla za sezonu také do "stromečku". Napřed byla normálně na záhoně a teď jsem si vyryla a dala do květináče. Musíte ji ostříhat, jinak bude slabá a vyhnaná. Já ji pěstuji prvním rokem, a chystám se ji mít na verandě, abych měla lístky i v zimě. Ale je tam větší teplo, než jak uvádí floro, tak nevím, jestli se mi zadaří. Ale vyskouším to.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.