Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co pěstovat pro učitelky?

Od: takve odpovědí: 11 změna:

Ahoj. Tak mě napadla jedna věc - v červnu vždy potřebujeme strašnou spoustu kytek pro všechny ty učitelky ze školy, z hudebky, z výtvarky... Celkem to leze do peněz. Co by tak bylo dobré pěstovat aby to koncem června akorát pěkně kvetlo a nebylo pěstitelsky moc náročné? Pozemek je na východní straně domu, čili tam svítí převážně dopoledne. Nějaké rady a zkušenosti?

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Moje matka byla učitelka, takže vím, že dostat poslední den školy od žáků třeba dvacet kytek není až tak supr, jak to vypadá. Upřímně řečeno, on o to člověk zase až tak nestojí, a přinejmenším to není kam dát. Jedna kytka za celou třídu je mnohem lepší a když se na ni složí dvacet žáků, tak i cena je v pohodě.

hodnocení

1x

Kytky ze zahrádky nejsou nikdy nic moc, když je chcete jako dárek. Omlouvám se, ale je to tak. Raději na plechovku od nějaké limči nabo piva, napište: KYTKY a když vám drobné budou rvát peněženku, tak do plechovky hoďte mince prostřední hodnoty. A tak budte mít na kytky a vaše peněženka to nepozná. ;)

cesmina*
hodnocení

1x

Já jsem dávala lilie než mi je sežral hryzec.Nyní dávám letní kaly (které kvůli němu raději pěstuji ve velkém květináči) a letos pro změnu růže.Nebo můžete pěstovat v pokoji antůrii.Ta naše letos dost kvetla a posloužila několikrát jako dárková.

host*
hodnocení

1x

Kosatec (iris), kvete asi od května do konce června. Je jich spousta druhů s různými barvami, tvary. Snadno se množí, rostou samy, krásně vypadají, jsou pěkně velké do kytice, případně i s větvičku se zelenými lístky břízy to vypadá pěkně. Nemusíte kupovat sazenice, jistě je na spoustě zahrádek při podzimním rytí zahrádek lidé vykopávají a vyhazují. Takže stačí od ochotných zahrádkářů přinést různé kořínky, kořenové odnože, zasadit, zalít a až rozkvetou, těšit se s nimi.

Pivoňka (paeonia), kvete také na konci školního roku. Poměrně rozložitá kytka vysoká po kolena až po pás s velkými květy, velmi pěkně voní, ale okvětní lístky po uříznutí do vázy s vodou brzy (do týdne) opadávají a na ubrus pod kytkou se sype žlutý pyl. Ale je velmi dekorativní, voňavá a velká.

Petrklíč (primula) se nedá dát do kytice, ale jako kytka v květináčku nebo na zahradě se pěkně pěstuje. Roste sama, některé druhy rozkvetou hned jak roztává sníh a pokud chcete dát paní učitelce květinu v pololetí, bude asi právě kvést. Může udělat radost tím, že ji pro paní učitelku samy vypěstujete, může si ji odnést do kabinetu nebo domů a pokvete ji dlouho.

Nasejte si hvozdík bradatý. Je to sice dvouletka, ale za pár korun máte kytek pro půlku školy. garten.cz/...

hahanaj*
hodnocení

0x

Růže jsou krásné a nenáročné , vždy jsem je stříhala dětem do školy.

joudic*
hodnocení

0x

kazdou kytku, kterou jsem mel zamlada vnucenou prinest do skoly, jsem za rohem vyhodil. Fifty fifty, ja se zbavil trapnosti a ucitelka otravne priteze. ...jen takovy nahled na celou situaci z druhe strany, ocima ditete :)

takrt
Mám přítulkyni učitelku na prvním stupni. Dělá to už 30 let. Na konci škol. roku to je vždy u nás v bytě pak jako u Božího hrobu. :) Ale,že by jí to vadilo nějak,to ne. Spíše je jí možná trošku líto,když se vůbec žádné pozornosti od žáka nedočká. Má doma i všelijaké i jiné pozornosti,sošky,bonbonieru,bižuterii a pod..Otravná přítěž? *bzum* Tak byste to možná bral Vy a nebo nějaká afektovaná úča,která by měla raději místo učení dětí jít pást krávy.

humbucker*
hodnocení

0x

Ahoj. Deváťáci, třída mého synka měli poněkud ,,chycenou,, paní učitelku. Nešťastnice se rozváděla a dávala to kolem sebe dost znát. Bylo to až nechutné. Chlapec jí donesl vlastní nápad. Malou krabičku s malým věnečkem s věnováním. VZPOMÍNÁME. Taky jakési řešení.

Taky jsem zažil cesty po rozdání vysvědčení přímo na hřbitov. Celé náruče květin. Některé paní učitelky toho měly opravdu hodně.

aislim*
hodnocení

0x

Dobry den, ja doporucuji cinie, letos jsem je poprve vysazela a jsem ohromena kolik maji barev kvetu, a jejich mnozstvi. Ve vaze vydrzi 2 tydny. Tak jimi zasobuji hroby.:) .

Aslim, když je ustřihnete, roslina ihned vypustí nové stonky a nové květy. Dovede vypadat jako keřík. ;)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]