Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co to je za houbu?

Od: stranger* odpovědí: 5 změna:

Ahoj, včera jsme byli v lese a našli jsme tuto houbu, ale nevíme co to je... Já si myslím, že je to jidášovo ucho, ale nejsem si tím jistý, o houbách toho moc nevím...

Co si myslíte vy, že to je?

Co to je za houbu?

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
Zklamu vás, ucho jidášovo to určitě není. To je hnědé, tenké a průsvitné.

hodnocení

0x

Jidášovo ucho to na 100% není. Chtělo by to trochu konkrétnější popis.Jestli jste houbu naěli na stromě, nebo na zemi a jaké byly v okolí stromy a pak by jste mohl vyfotit ještě houbu zespodu. K určení by to hodně pomohlo.

hodnocení

0x

Ahoj,já myslím,že to vypadá na sírovec žlutooranžový.Pokud je to on,pak je to velmi chutná houba.

stranger*
hodnocení

Houba rostla na kmeni uřízlého stromu v listnatém lese. A víc fotek této houby jsem nepořídil, ani nevím jak vypadá spodek téhle houby. Vyfotil jsem jí jen proto, že zářila na celý les a byla vidět na velkou vzdálenost, tak mě zajímalo a stále zajíma co za houbu by to mohlo být... Chtěl jsem jí utrhnout, ale nerad bych trhal něco jedovatého nebo nedej bože chráněného.

Je to druh choroše - sírovec žlutooranžový též zvaný chorošovec sírový či choroš sírový. Pro jistotu přikládám foto k porovnání.Mladé plodnice jsou jedlé, staré jsou tuhé. Některým lidem mohou vyvolat alergickou reakci.

Co to je za houbu? #2

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]