Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Granulovaný hnůj

Od: pasekanka odpovědí: 3 změna:

Měla bych prosím dotaz na použití granulovaného hnoje. Každy rok na podzim jsem dostala od souseda kravský hnůj, ale bohužel jsem pak v záhonu měla velké množství všelijakého plevele.Zahradu nemám velkou,tak jsem serozhodla místo klasického hnoje použít granulovaný. Chtěla bych poradit, zda granule zarýt už na podzim do země, nebo až na jaře přidávat k rostlinám. Moc děkují za případné rady.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

jabraka*
hodnocení

0x

Granulovaný hnůj není chlévská mrva.Je to zfermentovaný substrát,zbavený čpavku .Je to zdroj dusíku.Proto pozor na použití na jaře pro hnojení ranné zeleniny.Tam je potřeba spíše draslík a fosfor,a hodně slunce.

JABRAKA

floro*
hodnocení

0x

Nezahazujte možnost hnojení dobrým hnojem. Jen jej musíte nechat přes rok zetlít. Stejně jako kompost. Pak se zbavíte semen plevelů.

Granulovaný hnůj můžete použít na podzim před rytím i na jaře při sázení rostlin. Je to jedno. Normální hnůj na podzim.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]