Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak často zalévat dracenu

Od: dracenamargina odpovědí: 4 změna:

Dobrý den chtěl bych se zeptat jak často mám zalévat palmu dracenu marginatu zalévám ji každý den ale kmen se zcvrkává.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

hobbyzahrada.cz/... Každou kytku mnohem snáz utopíte, než usušíte. Já dracenu v zimě zalévám 1x týdně, v létě 2x týdně, ale málo. Vy tu svoji topíte. Hnije.

hodnocení

1x
Na dovolené jsem viděl, že jí pěstovali v kůře jako orchidej. Asi ji za týden dva na hodinu namočí a zase nechají. Já je zalevam jednou týdně tak aby byla celá půda mokrá. Nezaleju dřív než celý květináč je lehoucky - naprosto suchá půda na troud. Nejen na povrchu suchá, ale až do hloubky.

cesmina*
hodnocení

1x

Pokud odumírá ,tak jestli má alespoň kousek kmene pod vrcholkem ( případně otrhat pár listů) který by mohl zakořenit tak raději ustřihnout.Nebo jak je rada výše ustřihnout pod špatnou částí a nechat narůst nové výhonky.

hodnocení

0x

Každý den je naprostá blbost. Já ji za,ovám jednou za týden, když jedu na dovču tak i za 14 dní a mám ji nádhernou už léta. A pokud ji máte nějak poškozenou, stačí ostříhat špatné větvičky, zase doroste.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]