Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
dájí se švestky napadené šárkou komzumovat třeba jen tepelně? např. povidla?
Děkuji za radu
Zpočátku je šarkou napadená švestka poškozená jen ve dřevě.Postupně se začne projevovat i na plodech,plody jsou jakoby zcvrklé a někdy vypadají jako červivé.Pro konzumaci nejsou škodlivé,ale je nutno dodat,že obsahují mnohem méně ovocných cukrů,tudíž je nelze použít na příklad k výrobě marmelád,nebo přidat až o 10% více cukru.Sušené jsou bez chuti-.Na slivovici jsou nepoužitelné,nebo jen s přídavkem cukru.
JABRAKA
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.