Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pokojová rostlina vypadající jako vějíř

Od: mel* odpovědí: 7 změna:
Poraďte prosím, jak se jmenuje tato pokojovka...má bledě zelené dlouhé listy, u zeminy jakoby spláclé...
Pokojová rostlina vypadající jako vějíř

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

1x

Dobrý den, fotka skutečně není moc ostrá a je přesvětlená. Já bych to tipnul na pokojovku zelenec (chocholatý=?). Zdravím!

sunset*
hodnocení

1x

Fotka je mizerná, já ale tipuju, že to je pandán.

rakave*
hodnocení

1x

Pokud má rostlinka ostré,pichlavé okraje listu tak je to pandan.

cesmina*
hodnocení

1x

A nemohla by to být nějaká orchidej?

hodnocení

0x

Fotka není kvalitní, tak se zeptám: ty listy jsou tuhé. Na hranách mají trochu jako pilku?

72mona3*
hodnocení

0x

Pandán bych vyloučila. Neroste do vějíře. Mona

doplněno 04.09.15 11:24:

Pokud to ovšem je pokojovka. Objevila jsem pandán, rostoucí na Seychelech - PANDANUS SECHELLARUM Balf. f. - který má vějířovité listy.

hodnocení

0x

Podobně jako cesmina se kloním k orchidejím. Na první pohled (i při špatné fotce) bych tipovala cymbidium. Pokud mají být listy dole spláclé, tak snad oncidium. Oncidium s dole výrazně "spláclými" listy doma mám, ale slovo vějíř by mě u něj nenapadalo.

Jenže: Pokud by to byla orchidej, zřejmě by tazatel/ka nepsal/a o zemině, ale o kůrkách, dřevěných špalíčcích nebo tak něco. Pokud je orchidej opravdu pěstovaná v zemině, tak se trochu divím, že ještě žije. Třeba se dozvíme více z lepší fotky.

Pandanus i zelenec bych vyloučila.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]