Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Neznámá rostlina

Od: dorian* odpovědí: 6 změna:
Z turecka jsem si privezl seminko ktere ke mne priplavalo z more. Vyrostla z nej pekna zdrava rostlina ale vubec netusim co by to mohlo byt... pozna te to nekdo? prikladam foto
Neznámá rostlina

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

wb*
hodnocení

0x
Domnívám se, že se jedná o kaštanovník jedlý (Castanea sativa). Případně by to ještě mohl být nějaký druh dubu (Quercus)

luboš
hodnocení

0x

Ahoj,

mám to v práci také, jednu velkou rostlinu,asi 40 cm a pak pár malých cca 10 - 15 cm.

Ten kaštan to nebude, je to z nějakého ovoce co jsem koupil v Kauflandu,ale nemohu přijít na to z jakého.

Vím že to není ta správná odpověď,ale zkus pátrat v tpomhle směru a až něco zjistíš, tak mi napiš.
luboš

anka1171*
Nemohla by to být mišpule? Také jsem ji vypěstovala z pecky ovoce, které jsem někde snědla. ¨Dnes má 2 metry a já si myslím, že mám mišpuli. Ale nikdy mi to nikdo nepotvrdil. Viděla jsem ji "naživo"jen jednou na Floře Olomouc. Co na to odbornící?
luboš

Ahoj, myslím že to opět není ono, co jsi napsala. Koukal jsem na obrázky mišpulí na netu mají zcela odlišné listy. Jednou jsem totiž koupil "hrst" všelijakého možného i nemožného ovoce v Kauflandu a musí to být něco z toho, ale když se kouknu na obrázky stromů, nic tomu neodpovídá.

L.

italka*
hodnocení

0x
To skutecne muze byt mispule, ale japonska - ta, co nevydrzi moc pod nulou. Kvete asi tak v prosinci a moc pekne voni, plody ma zlute ovalne asi3cm dlouhe bajecne chuti v cervnu (oloupe se slupka a vyloupnou semena). Zkus to jako pokojovku, ale nevim, nevim - kdyz budes mit stesti tak ti vykvete, plody u nas necekej.

luboš
hodnocení

0x

Tak fakt z těch všech nápověd a fotografií se nakonec i já přikláním k té mišpuli ( jakési), neboť na jedné inetstránce byl i odkaz na zdroj z Kauflandu, takže i moje stopa byla dobrá. Takže máš asi mišpuli.

L.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]