Nejste přihlášen/a.
Dobrý den... asi před měsícemv nejtším parnu jsem zjistil že 10 letý keř, na kterém nám rostou blůmy jsou malé blůmky, které jsou nedozrálé a už se ztcvrkávájí... Normálně dorůstají tak kolem 4 cm...ale teď už měli maximálně 2 cm, jsou nedozrálé..a bylo na nich vidět, že už na keři dlouhou nezůstanou. Co stálo? už i opadaly všechny lístky
1/Uschl keř i plody
2/Nedostatek vody ale keř je stále živý. a za rok bude normálně znovu rodit.
děkuji za radu
Vezměte kleště a stříhejte živě vypadající větvičku po kousku dál a dál, zda narazíte na živé pletivo. Jestli ne, stromek bude uschlý, jestli ano, ostříhejte, co uschlo a ostříhaný stromek důkladně zalijte, možná se vzpamatuje.
doplněno 01.09.15 23:23:Oprava s omluvou - samozřejmě stříhejte "neživě" vypadající větvičku...
Ty scvrklé plody budou suchem, taky mi takto opadala jedna kadlátka. Listy budou taky načaté od sucha, plus taky udělalo své ty prudké změny teplot z megatropů na 7°C v noci při deštích a pak znovu hice. Tipuju že proto mi usychají i listy na hrušce a viděl jsem to na každé druhé v širokém okolí.
Zalévejte a uvidíte. Nic jiného stejně dělat nemůžete.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.