Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Blůma - uschla?

Od: junek odpovědí: 4 změna:

Dobrý den... asi před měsícemv nejtším parnu jsem zjistil že 10 letý keř, na kterém nám rostou blůmy jsou malé blůmky, které jsou nedozrálé a už se ztcvrkávájí... Normálně dorůstají tak kolem 4 cm...ale teď už měli maximálně 2 cm, jsou nedozrálé..a bylo na nich vidět, že už na keři dlouhou nezůstanou. Co stálo? už i opadaly všechny lístky

1/Uschl keř i plody

2/Nedostatek vody ale keř je stále živý. a za rok bude normálně znovu rodit.

děkuji za radu

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Náš tata u blůmičky udělal kůlem v zemi takové jako kornouty a nalil tam vodu. Stromku se to moc líbilo. ;) A ještě u jedné jabloně to takhle dělal. U ostatních stromů ne.

tiffany*
hodnocení

0x

Vezměte kleště a stříhejte živě vypadající větvičku po kousku dál a dál, zda narazíte na živé pletivo. Jestli ne, stromek bude uschlý, jestli ano, ostříhejte, co uschlo a ostříhaný stromek důkladně zalijte, možná se vzpamatuje.

doplněno 01.09.15 23:23:

Oprava s omluvou - samozřejmě stříhejte "neživě" vypadající větvičku...

hodnocení

0x

Ty scvrklé plody budou suchem, taky mi takto opadala jedna kadlátka. Listy budou taky načaté od sucha, plus taky udělalo své ty prudké změny teplot z megatropů na 7°C v noci při deštích a pak znovu hice. Tipuju že proto mi usychají i listy na hrušce a viděl jsem to na každé druhé v širokém okolí.

Zalévejte a uvidíte. Nic jiného stejně dělat nemůžete.

Než budete něco pižlat nůžkami, tak rýpněte nehtem do větvičky. Pod kůrou zelené - žije. Vedra a sucho v tomto roce udělaly mnoho škod.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]