Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,mohl by mi někdo odhadnout,kolik pytlů koňského hnoje budu potřebovat na podzimní zaorání na zahradě cca 2 a? A kolik do skleníku o rozloze cca 9 m2? Děkuji za odpovědi.
Zdravím,
na potřebné množství už jste odpověď dostal, na to vám já jakožto nezeměděc a nezahrádkář odpovědět neumím. Ale zaráží mne, že dnes lidi chodí kupovat hnůj do marketů (že se za hnůj královsky platilo, to vím - v době před rokem ´89, kdy se hnůj zaorával a byl mnoho zahrádkářů a pěstitelů), když, jak sem slyšel od kamaráda koňáka, dnes majitelé koní ještě platí za to, aby jim hnůj někdo odvezl. Nebylo by jednodušší a levnější si "za flašku" hnůj přivézt od nějakého majitele koní svépomocí? Pravda, je s tím víc práce a větší dřina než vysypat pytel...
U nás na vesnici mají před plotem valník s koňskými kobližkami a cedulí ,,nabídněte si,,.
Zdarma, jen za trochu práce. Možná by stálo za to, optat se v okolí, kde mají koně. Třeba by se rádi zbavili tohoto hnojiva.
Aha, tak ale pak se tedy nepochopil ty pytle...Přebral sem si to tak, že budete kupovat granulovaný hnůj, což dnes dost lidí dělá.
Když vyjdeme z toho, že na hektar se dává 500 q hnoje, tak na 2 ary je to 10 q. Když dáte víc, budete mít problém se zaoráním. Nechte si přivést fůru a ze zbytku udělejte kompost. Další roky se určitě hodí.
Zdravím.Takže,na zahradu o rozloze 2 árry je potřeba přibližně 30-35 metráků odleželého hnoje,tj.jedna fůra.
Do skleníku o rozloze 9 m2 cca 4-5 pytlů /koleček/.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.