Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak namnožit maliny nebo vykopat a zasadit

Od: zavinac® odpovědí: 3 změna:

Jak a kdy se množí maliny?

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Vyrýpnout prut s kusem kořenu a zasadit. Nejlépe na podzim. Dělal jsem i na jaře a rostou.

hodnocení

0x

množí se řízkováním, ale v domácím prostředí bude bohatě stačit odkopkem a zasadit, kam chcete.

Odeberte několik rostlin ze stávajícího záhonu, samotné rostliny zkraťte na cca 10 cm a zasaďte. Ideální doba podzim a jaro. Takže bych to nechal na říjen... ale maliny jsou plevel, chytnou se skoro kdykoliv :)

hodnocení

0x
Podobným způsobem se také po čase likvidují.
Odkopnou se výhonky, vytrhne co nejvíce kořen jdoucí od mateční rostliny a buď se vše zahodí, nebo nabídne sousedovi, ať si také užije.
Maliny = plevel.
Někdo se zkušenostmi dává do země okolo malin třeba ocelový plech, aby nelezly kam nemají.
Já jsem nedal. Mea culpa.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]