Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nezralá dýně - škodlivá?

Od: awerin* odpovědí: 2 změna:

Dobrý den,

neznalá pěstování dýní, jsem jednu sklidila u uvařila z ní mému 5měsíčnímu synovi pyré, které jsem zamrazila. Až zpětně jsem zjistila, že dýně byla nezralá, takže teď nevím, zda ji vyhodit, aby neobsahovala nějaké škodlivé látky, nebo ji syn může konzumovat..?

Díky za odpovědi

Nezralá dýně - škodlivá?

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Není mi známo, že by nezralá dýně obsahovala nějaké škodlivé látky. Cukety také používáte malé a ne vyzrálé.

an*
hodnocení

0x

Nezralá dýně není nijak škodlivá, má měkkou slupku i semena, dá se zpracovat celá, jen má méně výraznou chuť. Jestli to bude synovi chutnat, klidně mu to dejte. Zralou poznáte podle zaschlé stopky. A třeba okurky nejsou zralé a nezralé, sklízí se ve vhodné velikosti.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma Nezralá dýně

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]