Nejste přihlášen/a.
Jaké pokojové rostliny lze umístit na kuchyňskou linku do výšky 3 metry (ptám se, protože jde o roh místnosti proti oknu a ukládá se zde teplo.
Asi nejste daleko od pravdy, i ty skříňky jsou už vysoko a musím mít v kuchyni stejně schůdky Ale chtělo by to kytičky, které stačí zalít 1x týdně, nevadí jim výška ani větší teplo (teplo a pára půjde i od vaření). Ideálně, aby listy čistily vzduch.
Maranta je dobrá, není tak náročná na světlo, ale zase teplotu snáší jen do 25 °C, tak nevím. Podle knihy Rostliny pro domov pohlcuje formaldehyd, což by vyhovovalo, protože kuchyňská linka je z lamina od Ikei.
Mám vyzkoušené, že jednou z nejodolnějších pokojových rostlin je zelenec - chlorophytum. Ani to občasné zalévání by mu moc nevadilo. Problém by mohl být s převislými oddenky. Bránily by při otevírání skříněk. Jediná rada - ostříhat je.
Jak teď hledám nějaký odkaz, tak hned u prvního čtu poznámku, že zbavuje vzduch toxických látek a choroboplodných zárodků. To jsem ani nevěděla.
Odkaz tady
Protože se odkaz přímo v textu teprve učím, tak odkaz ještě jednou:
V kuchyních se rostlinám celkově nedaří, vadí nejen páry a teplo od vaření, ale i plynové sporáky. Hodně záleží i na tom, jaká je to světová strana a jak daleko od okna, denní světlo je důležité.
Můžete zkusit Scindapsus, popínavý Philodendron, Syngonium, Spathiphyllum, nebo Peperomii.
Já bych si tam živou rostlinu nedala žádnou, možná spíš hezkou suchou dekoraci.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.