Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Je to rajče?

Od: amurek* odpovědí: 14 změna:

Poradí mi prosím někdo,jestli se jedná o nějaký druh černého minirajčátka?Plod je asi jenom slabý centimetr veliký.Rostlinu už jsem musel řádně sestřihnout,jinak by už měla řádně přes metr.Květů měla a stále má spoustu,ale většinou upadnou.Listy vůbec nevoní,tak jak u rajčat...

Chtěl bych to ochutnat,ale nevím...nejsem si jistý...

Díky za Vaše odpovědi.

Honza

Je to rajče?
Je to rajče? #2
Je to rajče? #3

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

cesmina*
hodnocení

1x

Chuťově prý nic moc.

hodnocení

0x

Ano, na našem trhu jsou už černá rajčátka k mání. Zřejmě máte tyčkovou odrůdu cherry rajčete INDIGO ROSE, Mají sytě červenou dužinu a sladkokyselou chuť. Klidně papejte.;)

Já bych to nejedl. Lilkovitá rostlina to sice je, ale rajče to určitě není. Riskujete otravu.

radd

těsně vedle

pohanka*
hodnocení

0x

Pryč s tím do popelnice, neochutnávat, jedovatá rostlina, pozor na děti. Rv poznal dobře.

doplněno 14.08.15 13:26:

Reaguji na příspěvek Culdy. Rozřízněte a vnitřek bude zřejmě připomínat rajče. Tak to rulík opravdu není, květy se neshodují. Ale chuť bych na to taky neměla. Culdě jedničku s hvězdičkou.

Člověk se pořád má co učit.

doplněno 14.08.15 13:31:

V diskuzi je, že rajčátko je nevalné chuti a roste jako Adéla.

hodnocení

0x

Fakt to bude rulík. kvetenacr.cz/...

amurek*
hodnocení

Ale rulík má květ hnědofialový...tato rostlina má pěkné žluté květy...

no,pojídat to asi nebudu...ten rulík mě docela vystrašil...

culdabulda1*

Vaše rostlina jako rulík nevypadá. Mrkněte sem :

zahrada.cz/...

doplněno 14.08.15 13:17:

rozhodně bych si bez obav "kousla".

doplněno 14.08.15 13:29:

rulík je zde - rozdíl je patrný na první pohled :

google.cz/...

Zkuste rozkrojit. Pokud jde o Jaltomatu –černé minirajčátko (já se domnívám, že ano) mělo by vypadat takto:

aukro.cz/...

amurek*
hodnocení

Díky,vypadá to na to "rajče Jaltomata",ale už mě přešla chut to okoštovat *smich*

culdabulda1*
14.08.15 13:58

proč?

kolokok
hodnocení

0x

Ano je to rajče, jsou i černá rajčata, klidně papejte, nic se vám nemůže stá,t doma to mám také.

pb®
hodnocení

0x

Nemohl by to být lilek? Existují různé kultivary, tak jako u všeho.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]