Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaký strom,jaké ovoce? Ví někdo?

Od: jak123® odpovědí: 10 změna:

Znalci, znáte...poznáte? V lese nedaleko Frýdku-Místku jsme našli množství spadaného a polosušeného ovoce. Pro mne naprosto jednoznačně třešně. Ještě nebyly zcela usušené, říká "ptáčnice", s těmi se v lese občas dá setkat. Ale kmen třešně nikde, dívám se nahoru do mohutné koruny, a tam jich vidím ještě hodně. Ale strom má kmen,který se mi zdá podobný platanu/nejsem znalec!/, ale listy viz foto. Co to je? Pěkný sluníčkový den!

Jaký strom,jaké ovoce? Ví někdo?
Jaký strom,jaké ovoce? Ví někdo? #2
Jaký strom,jaké ovoce? Ví někdo? #3

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hahanaj*
hodnocení

0x

vaše fotky se nepovedly -dejte větší

hodnocení

0x

Má to ovoce pecky?

hodnocení

Na pohled a i když jsem ovoce /ještě to spadané není v tom vedru zcela vysušené/ rozmáčkl, je to naprosto standardní třešeň s peckou...na stopce, na dvou nebo i 4 stopkách, prostě...TŘEŠNĚ nezaměnitelné za nic jiného. Ale na jakém stromě?

hahanaj*

a nemohla by to být okrasná třešeň- sakura , pokud plody tedy třešni odpovídají

72mona3*
hodnocení

0x

Tak to je záhada.. Listem bych to opravdu přiřadila kamsi k javorům... Plody byly jednotlivě nebo v "hrozínku"? Dle minifota se nevidí detaily. Střemcha má také malé tmavé plody, ale samozřejmě jiné listy. *nevi* Mona

doplněno 09.08.15 10:11:

Takže opravdu záhada. Listy (i kmen) jsou opravdu javorové. Ale žádný javor nemá takovéto plody. Tak, a teď babo raď:(

hodnocení

To je ta záhada! Strom mohutný, ve svahu uprostřed lesa, listy javoru a pod ním koberec spadaných TŘEŠNÍ, které jsou i na stromě, takže žádný klam, jen záhada...na tom "javoru" skutečně třešně: Potkali jsme to na turistické modré z Přehrady Olešná /Frýdek-Místek/ do Hukvald přes Palkovické hůrky.Chtěl jsem plody i listy vzít sebou, ale nakonec jsme jen udělali fotky. Střemcha ne, tu znám, listy javoru a plody i jednotlivě i v hrozínku/1 - 4 srostlé stopky, dlouhé...prostě, třešně/. Můžu tam pro to ještě zajet :) Možná lepší fotky:

Jaký strom,jaké ovoce? Ví někdo? #4
Jaký strom,jaké ovoce? Ví někdo? #5
Jaký strom,jaké ovoce? Ví někdo? #6
an*

Moc se mi to nezdá. List je z Javoru, plody z okrasné třešně. Není ten kmen zdvojený? Myslím zezadu, z fotografie tam nevidíme. Někdy se stává, že když dva kmeny rostou velmi blízko sebe že srostou v jeden kmen a nemusí to být stromy stejného druhu. Nebo koruna některého stromu za tím Javorem je nakloněná a zasahuje do koruny Javoru, pak by bylo vidět listí dvoje.

Vidíme jen kmen, nelze určit. A to jsem v oboru studovala. :)

hodnocení

Nene, nic takového, to mě napadlo hned. Zajedu tam ještě a přivezu a ofotím celou větev s listy a plody. I lepší pohled na strom a do koruny. Už jsem to poslal do několika botanických zahrad, tak uvidíme. Pak snad dám vědět. Pěkný den!

cesmina*
hodnocení

0x

Mě to přijde jako kdyby s toho stromu výrůstal jiný strom.Něco rovného z toho šikmého.Prostě do nějakého otvoru ve stromě spadla pecka ,třeba od ptáka sedícího na něm a z ní pak vytostl v levo ten rovný kmen nahoru a na něm pak ty plody.

doplněno 09.08.15 20:38:

Nebo do sebe zapadají koruny blízko stojících stromů.

sebod*

cesmíno, vidím to jako Ty*placni*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]