Nejste přihlášen/a.
Znalci, znáte...poznáte? V lese nedaleko Frýdku-Místku jsme našli množství spadaného a polosušeného ovoce. Pro mne naprosto jednoznačně třešně. Ještě nebyly zcela usušené, říká "ptáčnice", s těmi se v lese občas dá setkat. Ale kmen třešně nikde, dívám se nahoru do mohutné koruny, a tam jich vidím ještě hodně. Ale strom má kmen,který se mi zdá podobný platanu/nejsem znalec!/, ale listy viz foto. Co to je? Pěkný sluníčkový den!
Tak to je záhada.. Listem bych to opravdu přiřadila kamsi k javorům... Plody byly jednotlivě nebo v "hrozínku"? Dle minifota se nevidí detaily. Střemcha má také malé tmavé plody, ale samozřejmě jiné listy. Mona
Takže opravdu záhada. Listy (i kmen) jsou opravdu javorové. Ale žádný javor nemá takovéto plody. Tak, a teď babo raď
To je ta záhada! Strom mohutný, ve svahu uprostřed lesa, listy javoru a pod ním koberec spadaných TŘEŠNÍ, které jsou i na stromě, takže žádný klam, jen záhada...na tom "javoru" skutečně třešně: Potkali jsme to na turistické modré z Přehrady Olešná /Frýdek-Místek/ do Hukvald přes Palkovické hůrky.Chtěl jsem plody i listy vzít sebou, ale nakonec jsme jen udělali fotky. Střemcha ne, tu znám, listy javoru a plody i jednotlivě i v hrozínku/1 - 4 srostlé stopky, dlouhé...prostě, třešně/. Můžu tam pro to ještě zajet Možná lepší fotky:
Moc se mi to nezdá. List je z Javoru, plody z okrasné třešně. Není ten kmen zdvojený? Myslím zezadu, z fotografie tam nevidíme. Někdy se stává, že když dva kmeny rostou velmi blízko sebe že srostou v jeden kmen a nemusí to být stromy stejného druhu. Nebo koruna některého stromu za tím Javorem je nakloněná a zasahuje do koruny Javoru, pak by bylo vidět listí dvoje.
Vidíme jen kmen, nelze určit. A to jsem v oboru studovala.
Mě to přijde jako kdyby s toho stromu výrůstal jiný strom.Něco rovného z toho šikmého.Prostě do nějakého otvoru ve stromě spadla pecka ,třeba od ptáka sedícího na něm a z ní pak vytostl v levo ten rovný kmen nahoru a na něm pak ty plody.
doplněno 09.08.15 20:38:Nebo do sebe zapadají koruny blízko stojících stromů.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.