Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kdy přesazovat citroník

Od: vadaha odpovědí: 2 změna:

Vyrostly mi malé citroníky ze semínek z toho jeden až 20 cm vysoký.Mám je za oknem vevnitř na slunné straně nyní za žaluzií.Některé uschly,nevím proč,je šance,že mi porostou až do kmínku a kdy je přesadit.Děkuji

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

cesmina*
hodnocení

3x

Šance ,že vyrostou je .Kdysi jsem si vypěstovala ze semínka stromek pomeranče.Pokud chcete citrony tak by bylo nejlepší ho až povyroste nechat naroubovat.Jinak já hnojím náš velkoplodý citroník hnojivem na citrusy.Prodávají se menší či větší balení.

hodnocení

2x

S přesazováním nespěchej. Když rostlince dáš větší květináč, než je potřeba, přestane růst nad půdou a bude dlouho zakořeňovat. Když nestihne zpracovat to, co čerpá ze zeminy, půda se zasolí, drží se v ní houby a plísně. Takže 20 cm rostlinku nechej v maličkém květináči hodně dlouho. ;) Až už budeš mít pocit, že je potřeba většího květináče, vyklop jí na ruku a podívej se v jakém stavu jsou kořínky. Když jich bude málo, klidně rostlinku do květináčku vrať. Když jich bude hodně, že jich bude více než hlíny, přesaď. ;) Poohlédni se po hnojivu. Třeba tyčinkách. Hnojivo je důležitější, než větší květináč.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]