Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Ptačí zob nebo něco jiného na plot?

Od: jakoska odpovědí: 4 změna:

Moc se mi líbí LIGUSTRUM OVALIFOLIUM ARGENTEUM nebo LIGUSTRUM OVALIFOLIUM AUREUM. Barevné listy. Ale jsou spíšeneopadavé? Kdo to má na podzim uklízet :)) Túje nechci, má je každý, nelíbí se mi a také chtějí zalévat a jsou choulostivější. Ten ptačí zob je nenáročný, rychle rostoucí a hlavně ty listy tyto dva druhy mají krásný...jen nemohu najít, zda jsou opadavé. Jestli jo, nevíte o nějaké nenáročné alternativě s podobnými listy? Dá se to nasadit ještě letos? Díky!

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

ron*
hodnocení

2x

My máme živý plot z habru. Habr na podzim neopadává, takže svů účel plní i v zimě. Na podzim má krásné žlutě zbarvené listy. Je nenáročný, snese i neodborný sestřih. Zasadit ho ještě můžete, zatím je teplo. Jen bych sazenice koupila v květináčích, už zakořeněné.

hodnocení

2x

Ligustrum ovalifolium aureum je stálezelný. Vysazovat ho můžete dokud půda nezmrzne.

doplněno 22.11.12 18:37:

stálezelený

hodnocení

0x

Dobrý den. Proč si nenasadíte klasickou stěnu ze smrčků? Malé náletové smrčky se dají sehnat levně. Vyrostou v nádhernou stěnu, záleží, zda je necháte růst, nebo je budete udržovat. Stěna ze smrčků je stále krásně zelená, hustá. Je to vynikající větrolam. Máme stěnu. Jen můj názor.

sebod*

Viky. Stěna ze smrčků je nádherná, ale... šestým, sedmým rokem začnou smrčky nabývat na síle a rostou a rostou. Takže neustále střihat, aby vypadaly dobče. To není ten největší problém. Tím jsou kořeny. Smrk je má silné a hlavně těsně pod povrchem, nebo dokonce časem po povrchu. Takže sousedí-li tento plot třeba se sousedem - mrzutosti. Nemůžete v blízkosti takového plotu položit dlažbu - problémy...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]