Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jakou sekačku do svahu

Od: rebela® odpovědí: 7 změna:

Dobrý den. Prosím o radu, jakou sekačku na velkou zahradu, kde je rovina i trochu svah. Máme Mountfield a je pořád v opravě. Už nikdy Mounttfield.Schodla jsem se i se zákazníky, kteří tam také čekali na opravu. Tvrdili, že jsme najeli do krtince a různé věci a záruku neuznali. Nůž byl krásně čistý, ale nedali si to vymluvit.Tak prosím poraďte. Moc děkuji.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

floro*
hodnocení

1x

Viking nebo Honda. Mám osobně i profesně sekačku Viking, seče už snad 13 let, jen drobné opravy, supr stroj. U Hondy mám zase zkušenost s jinými stroji, ne se sekačkou, ale taky nešetřím a drží. Ale také se vyplatí trocha té pozornosti ve smyslu posezónní výměny oleje, broušení nože (alespoň jednou před sezonou) čerstvý benzín z jara atd.

U sekačky, pokud chcete ruční, tak si hlídejte nejen spolehlivost, ale i váhu pro tlačení ve špatně přístupných místech, kór do kopce a hlavně její vyváženost, tzn. při otáčení při zatlačení na řidítka se snadno zvedne na zadní a to nejen s košem ale i bez. Opět věc k nezaplacení při otáčení, otáčení o 360° a posunování pokosu. Někdy si musím půjčit sekačku u zákazníků. Takže můžu i srovnávat. A nestačím se divit, čím se dobrovolně trápí.

humbucker*
hodnocení

1x

Ahoj. Čím se vybavit? Tak rotačkou s motorem minimálně o 6ti koních, s pojezdem, a velkýma kolama. S dobrým vyjímáním koše ze sekačky, po zaplnění trávou. Dnes se dělají většinou čtyřtakty na benzín bez oleje. Tak ten. A správně hlídat stav oleje v karteru motoru. Tenhle výběr se dělá pro vetší výměru plochy. Na případné větší nerovnosti ještě křoviňák. Ten musí mít kšandu přez obě ramena a stroj držák pro obě ruce. Pro roztažené před sebou. Radši s výšším výkonem. Aby utáhl trojúhelníkový nůž o průměru 30cm. A ten ať je dvoutakt. Sice řve víc, ale zase má lepší výkon. A utáhne strunu o 3mm. Mazat důsledně úhlový převod grafitovou vazelínou. Min. 2x do roka.

doplněno 06.08.15 14:14:

Ahoj. Pro Opraváře. K Husguarně a později i ke Stihlce mi v prodejně dali takové mazivo v tubě. Špiní to jako grafit. Používám to už 25 let a ještě se mi nestalo, aby se převod zadřel či vylágroval. I takový jsem měl tu čest vidět. Měl parádní vůli.

oprava

jen poopravim křoviňák - dvoutakt větší výkon neni až tak pravda a hlavně úhlový převod se nemaže grafitkou, ta je nevhodná a nemá tam co dělat.

ronyx*

Dvoutaktní motory disponují zhruba o 1/3 větším výkonem než motory čtytaktní o stejném obsahu.

host*
hodnocení

0x

Ovečky. Nemusí to být vaše vlastní, můžete nabídnout majiteli ovcí, že se mohou pást u vás na vaší stráni. Čistě, ekologicky.

uska*

Ovečky jsou faj, ale bez sekačky se neobejdete. Na jaře je nejvíce trávy a ovečky mimina, která toho moc nespasou. Až povyrostou, tak také nežerou všechno, musí se 2 x do roka pokosit nedopasky. I ovce je vybíravá.

ronyx*
hodnocení

0x

Zdravím,
nepíšete o velikosti vaší zahrady - bohužel. Ale sekačku na rovinu i svah ( a v dokonce i docela rozumné cenové hladině) bych doporučit podle své vlastní zkušenosti uměl. Psal jsem o tom ve svém příspěvku třeba tady. A loňské zkušenosti se mi letos opět potvrzují, včetně volby sekačky s variátorem (volitelnou rychlostí pojezdu variátorem - tj. něco jako převodovkou, ne změnou otáček motoru).

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]