Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Porek letní a zimní

Od: karlosdos* odpovědí: 3 změna:

dobrý den, mám na zahradě na jednom záhonu por letní a zimní,jak je rozeznám,který si mám nechat na zimu?

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Poznáte to blbě. Letní pór bývá vyšší, má výše nasazené listy. Měl jste si poznamenat, kde co máte. Možná by pomohla fotka, kde budou oba a uděláme tipovací soutěž.

karlosdos*
hodnocení

Dobrý,já to zítra vyfotím a pošlu. koupil jsem na tržnici dva svazky,letní a zimní.Nasázel na záhon.

hodnocení

0x

Letní pór je rychleji rostoucí a vyšší, dorůstá až do výšky jednoho metru, delší je i konzumní (vybělená) část. Bývá však slabší, v průměru kolem čtyř centimetrů. Zimní pór je kratší, ale silnější – průměr vyběleného stvolu přesahuje šest centimetrů. Vegetační doba letního pórku je okolo sto padesáti dnů, zimní pór roste do konzumní zralosti o něco déle, potřebuje zhruba dvě stě dnů. Letní pór tedy můžete sklízet už v červenci, spotřebovat ho musíte do prvních mrazů. Zimní pór se dá postupně vyrývat od září. Co nespotřebujete, můžete nechat v záhonech: patnáct stupňů mrazu přečká pórek bez újmy na vzhledu i chuti. Problém bývá s tím, jak ho ze zamrzlého záhonu vyrýt:-D

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]